Servei Meteorològic de Catalunya

Xàfecs de primavera

query_builder   14 maig 2012 08:56

event_note Nota de premsa

Xàfecs de primavera

 
Dissabte a la tarda els xàfecs van caure a molts punts del terç nord del país i de la Catalunya Central, i al vespre també van afectar de manera més local el pla de Lleida i el Camp de Tarragona.
 
Avui diumenge i demà dilluns es tornaran a repetir les tronades de tarda, localment acompanyades de calamarsa.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que ahir a la tarda van créixer nombroses nuvolades que van descarregar amb intensitat a molts punts de l’interior del terç nord i a la Catalunya Central, on les quantitats acumulades més importants van oscil·lar entre els 10 i els 20 mm, localment superant aquest valor. Aquests ruixats fins i tot van acabar afectant de manera feble a alguns sectors de la meitat nord del litoral. Al final de la tarda van aparèixer noves tempestes a punts del pla de Lleida, que al llarg de la nit i primeres hores de la matinada d’avui van acabar arribant a punts del camp de Tarragona. Es va arribar a observar calamarsa en alguns sectors com ara a la ciutat de Lleida a la nit i al Port del Comte a la tarda.
 
La previsió indica que la tarda d’avui diumenge serà molt semblant a la d’ahir, amb tempestes que novament podran afectar punts del terç nord del país i del nord de la Catalunya Central. Locament és possible que caiguin amb forta intensitat. A més, al vespre i a la nit es podran tornar a reproduir alguns ruixats a punts de l’oest del país. S’espera que al llarg de la jornada, aquests xàfecs i tempestes puguin tornar a anar acompanyats de calamarsa de manera local.
 
Amb aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de Situació Meteorològica de Risc per pluja. 
 
La predicció meteorològica per l’inici de la setmana vinent indica que dilluns encara es mantindrà la inestabilitat i que a la tarda podran caure nous xàfecs a punts del Pirineu i del Prepirineu, i més aïlladament a altres punts del terç nord i del terç oest del país. Dimarts s’anirà estabilitzant la situació tot i que no es descarta encara algun ruixat aïllat a punts de muntanya de l’interior del nord-est del país. També serà destacable la davallada de la temperatura a partir d’avui i durant els primers dies de la setmana vinent, amb màximes que ja no superaran els 27 o 28 ºC.
 
  
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 30