120511 Reunió Consell Comarcal Baix Empordà
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega s’ha reunit aquest matí amb el president del Consell Comarcal del Baix Empordà,  Joan Català, i amb els alcaldes de la comarca per tal d’escoltar l’opinió del món local, “bàsic i fonamental per l’elaboració de la Llei de Governs Locals i Hisendes Locals”. Durant la reunió, que forma part de la ronda de reunions amb els consells comarcals de tot Catalunya, també ha parlat de les novetats de la futura convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).
 
En el marc de la visita, la vicepresidenta s’ha mostrat satisfeta del canvi d’orientació de l’Estat que deixa de parlar de la supressió forçosa de municipis, i obre el camí perquè els municipis mancomunin serveis, en al·lusió a les paraules del secretari d’estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta. Ara bé, per a la vicepresidenta, la solució no passa per "engreixar" les competències de les Diputacions.
 
Ortega ja ha anunciat que, des de la Generalitat, es "batallarà" perquè el model no giri sobre aquest eix. I ha deixat clar que  “el model català no es basa en la supressió forçosa de municipis ni en dotar de més competències les diputacions,  sinó en l’agrupació voluntària, la mancomunació de serveis i l’aplicació d’economies d’escala”. "El model de Catalunya passa per desenvolupar amb plenes garanties el que estableix l’Estatut i avançar en l’autogovern, ha destacat.
 
D’altra banda, la vicepresidenta també s’ha referit als municipis a qui l’Estat no ha acceptat el pla d’ajust que havien de presentar per aspirar al finançament per pagar els proveïdors, i ha anunciat que un cop es tingui la informació, segurament la setmana vinent, el Departament de Governació es reunirà amb els municipis afectats per determinar quines solucions es poden trobar.
 
La vicepresidenta també ha visitat l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà i l'Ajuntament de Palafrugell i ha estat acompanyada pel director general d'Administració Local, Joan Cañada, i la directora territorial de Governació a Girona, Núria Gómez i Morell.

1  

Imatges

Fotografia de la reunió amb alcaldes de la comarca

Fotografia de la reunió amb alcaldes de la comarca 963

1  

Fitxers adjunts

Fotografia de la visita a La Bisbal d'Empordà

Fotografia de la visita a La Bisbal d'Empordà
JPG | 908