Bombers

Rescats de muntanya realitzats avui pels Bombers de la Generalitat

query_builder   13 maig 2012 19:20

event_note Nota de premsa

Rescats de muntanya realitzats avui pels Bombers de la Generalitat

 
Evacuació a  la Cursa de l’Alba de Collbató (Baix Llobregat)
 
El vehicle dels Bombers de la Generalitat que feia el retén de seguretat a la cursa de muntanya d’avui a Collbató-Montserrat ha informat, a les 10.51 hores, de la indisposició física d’una corredora. La noia, que no estava federada però disposava de la cobertura de la inscripció a la cursa, patia fortes rampes a les cames.
 
L’afectada es trobava a més d’una hora de camí del punt d’accés més proper per l’ambulància i la Sala Central de Bombers ha activat l’helicòpter amb el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM).
 
Un cop han pogut accedir fins on es trobava l’afectada, l’han pujat a l’helicòpter i li han fet la primera assistència mèdica. Després, els Bombers han portat la dona fins al monestir de Montserrat, on una ambulància l’ha evacuada fins a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
 
 
Ciclista accidentat a Creixell (Tarragonès)
 
A les 12.35 hores s’ha rebut l’avís de la caiguda d’un ciclista de BTT a prop del Mas Gibert, entre Roda de Barà i Bonastre. L’avís d’emergència l’ha donat un company de l’accidentat. L’home, de 40 anys i veí de Banyeres del Penedès, ha estat traslladat amb ambulància fins a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb traumatisme cranioencefàlic i possible lesió cervical. Hi ha intervingut tres dotacions de Bombers.
 
Rescat d’un escalador a Sitges (Garraf)
 
L’helicòpter ha traslladat membres del GRAE i del GEM per atendre un accident de muntanya a la Falconera de Sitges. A les 12.37 hores s’ha rebut la trucada d’emergència d’un escalador per informar de la caiguda d’un company mentre realitzava la via denominada “Arqueologia Transmediterrània”.
 
Els Bombers del Grup d’Actuacions Especials han accedit al ferit a través d’una instal·lació a la paret, l’han immobilitzat i l’han baixat amb seguretat. Posteriorment, l’home ha estat traslladat amb ambulància fins a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes, amb un primer diagnòstic de luxació a l’espatlla. El ferit té 37 anys i és veí de Badalona.
 
 
Caiguda d’un escalador al Pedraforca, Saldes (Berguedà)
 
Aquest migdia, a les 15.08 hores, ha entrat l’avís d’emergència d’un accident al Pedraforca. Un membre d’un grup de 20 escaladors ha patit una caiguda a la part baixa de la tartera, segons ha informat un testimoni.
 
L’helicòpter amb membres del GRAE i GEM han accedit al ferit i li han donat assistència. L’accidentat, un home de 50 anys veí de Sant Cugat del Vallès, ha estat evacuat a l’Hospital Sant Bernabé de Berga amb fractura de tíbia i peroné.
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 13 de maig de 2012
19.00 hores