Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 17 pisos a Montblanc

N'hi ha quatre de lloguer i 13 de lloguer amb opció de compra

query_builder   15 maig 2012 14:03

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya lliura 17 pisos a Montblanc

N'hi ha quatre de lloguer i 13 de lloguer amb opció de compra

Foto lliurament Montblanc
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha lliurat aquest matí les claus de 17 pisos amb protecció oficial de lloguer situats a Montblanc (Conca de Barberà). Han assistit a l’acte el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu,  i el cap del servei territorial d’Habitatge a Tarragona, Joan-Vianney M. Arbeloa. Els habitatges s’inclouen en el Pla de xoc anunciat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per oferir pisos buits de la Generalitat amb noves condicions d’accés.
 
Els  pisos lliurats estan a la promoció Sòl de l’Horta, situada al carrer del Regne de València de Montblanc i tenen dos i tres dormitoris en una superfície de 51,68 m2 a 69,96 m2. La renda mensual oscil·la entre els 186,36 i els 285,25 euros, més despeses de comunitat i IBI, i tots els habitatges disposen d’una plaça d’aparcament.  Dels habitatges lliurats quatre són de lloguer i 13 de lloguer amb opció de compra, que vol dir que la persona adjudicatària signarà un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podrà disposar d’una opció de compra. Si opta per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podrà donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc a la demarcació de Tarragona: reducció del 24,9% en el preu del lloguer
 
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha ofert 406 habitatges en convocatòria pública dins del Pla de xoc a les comarques de Tarragona amb una reducció mitjana del 24,9% en el preu del lloguer respecte a la renda inicial. Per optar a aquests pisos, s’han presentat 2.479 sol·licituds. Igualment, l’Agència i els ajuntaments corresponents han organitzat 30 jornades de portes obertes amb l’objectiu de donar a conèixer les característiques i condicions per accedir als pisos. Un total de 935 persones han visitat les diferents promocions d’habitatge.
 
Mesures del Pla de xoc
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar en el mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries sempre obertes.
 

1  

Imatges

Foto acte de lliurament de claus

Foto acte de lliurament de claus 1639

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Montblanc

Nota de premsa Montblanc
PDF | 45