El Govern de la Generalitat commemorarà l’any 2013 el centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu. Per commemorar l’efemèride, durant l’Any Salvador Espriu s’organitzaran conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l’obra d’una de les principals figures de la literatura catalana.
 
El Govern nomenarà un comissari per al centenari de Salvador Espriu, perquè coordini les diverses iniciatives i activitats que es proposin des de la Generalitat per commemorar l’efemèride.  
 
Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 – Barcelona, 1985) és una de les figures cabdals de les lletres catalanes del segle XX. Va escriure novel·la, teatre i poesia, i va combinar amb habilitat diferents formes literàries: la lírica, l’elegia, la sàtira i la didáctica. L’any 1972 se li va atorgar el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
 
Entre les seves obres destaquen Israel; Dr. Rip; La revolta dels Sants; Laia; Aspectes; Els avets; Miratge a Citerea; Letizia; Ariadna al laberint grotesc; Antígona; Cementiri de Sinera; Primera història d’Esther; Les hores; Mrs. Death; El caminant i el mur; Final del laberint; La pell de brau; Les roques i el mar, el blau; Una altra Fedra si us plau... , Per a la bona gent.