Drets Socials

Foto mini

Josep Lluís Cleries demana que es reforcin les relacions entre grans i petits per enfortir la família i evitar l'aïllament, especialment de la gent gran

El conseller de Benestar Social i Família ha presidit l'acte institucional del Dia Internacional de la Família, que enguany s'ha centrat en les relacions intergeneracionals

query_builder   15 maig 2012 20:28

event_note Nota de premsa

Josep Lluís Cleries demana que es reforcin les relacions entre grans i petits per enfortir la família i evitar l'aïllament, especialment de la gent gran

El conseller de Benestar Social i Família ha presidit l'acte institucional del Dia Internacional de la Família, que enguany s'ha centrat en les relacions intergeneracionals

Foto1
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha presidit aquesta tarda l’acte institucional del Dia Internacional de la Família. Durant la seva intervenció, el conseller ha recordat que enguany també té lloc la celebració de l’Any Europeu de Suport a l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions, dues celebracions, ha afirmat, que “ens ajuden a promoure la transmissió de vida i valors dins la família, i posar en rellevància la família extensa per tot el que aporta als seus membres, així com la importància de la gent gran dins les famílies”.
 
El conseller de Benestar Social i Família ha destacat també, que les celebracions del Dia Internacional de la Família i de l’Any Europeu de suport a l’envelliment actiu “casen molt bé i es reforcen l’una a l’altra”, perquè, segons ha dit, “ens cal més família, i que dins la família es reforcin les relacions entre grans i petits”. Així mateix, ha demanat que les persones grans “es mantinguin actives per aportar a la família els seus coneixements, les seves vivències i els seus valors, i d’aquesta manera evitar el seu aïllament”.
 
Polítiques en favor de la família
 
Josep Lluís Cleries ha recordat que el Govern està duent a terme “iniciatives de fort calat, malgrat la situació actual, amb la voluntat de reorientar inèrcies o crear nous recursos en favor de la família”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que aquest 2012 el Govern presentarà un Pla integral de suport a la Família, en el qual ja fa mesos que s’hi està treballant en col·laboració amb entitats i experts, així com un Pacte per a la Infància. També ha dit que en un futur s’elaboraran dues lleis específiques adreçades a les famílies nombroses i les famílies monoparentals.
 
Cleries també ha fet referència als esforços que des de la Generalitat s’estan fent per lluitar contra la pobresa, “prioritzant els recursos per a les persones amb més vulnerabilitat”. El conseller ha dit que “en moments excepcionals, cal un suport excepcional” i ha defensat el pacte fiscal “per disposar de més recursos per les famílies i les entitats i per tenir el país de qualitat humana que volem i que sempre hem posat en l’horitzó”.   
 
Dia Internacional de la Família
 
El 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 1994 com l’Any Internacional de la Família. I aquest mateix òrgan va establir, al 1993, el dia 15 de maig com el Dia Internacional de la Família, que se celebra anualment a partir de 1994. L’objectiu d’aquesta celebració és crear una major consciència de les qüestions relacionades amb la família i millorar la capacitat institucional de les nacions per fer front, mitjançant l’aplicació de polítiques àmplies, als problemes relacionats amb la família.
 
A Catalunya, l’acte institucional d’enguany, que ha tingut lloc al Palau Moja de Barcelona, ha estat centrat en les relacions intergeneracionals. Ha comptat amb la presència de l’escriptora i periodista Blanca Busquets i la dibuixant Pilarín Bayés, que ha ofert als assistents una mostra de les seves habilitats artístiques dibuixant en directe mentre mantenien un diàleg sobre les relacions entre generacions. En l’acte d’avui també hi ha intervingut el secretari de Família, Ramon Terrassa.