• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest matí aquest centre universitari en el decurs de la visita territorial que fa avui a Tortosa i Móra d’Ebre
El president Mas al Campus universitari de les Terres de l'Ebre de la URV, a Tortosa
El president al Campus de les Terres de l'Ebre
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest matí el campus de les Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), a Tortosa, “una inversió que demostra –ha dit- que el país està avançant, malgrat les dificultats notables dels últims temps, i a més procurant que tots els catalans tinguin les mateixes oportunitats”. “Si tothom fa el que ha de fer, té clares les prioritats, i ho fem el millor possible, Catalunya passarà aquest sotrac i ens n'acabarem sortint bé”, ha afirmat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions al nou campus universitari, on s’ha desplaçat aquest matí en el marc de la visita que farà durant tot el dia d’avui a les comarques de les Terres de l’Ebre. El president ha estat rebut pel rector de la URV, Francesc Xavier Grau; per l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i pel delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, entre altres autoritats.
 
En resposta a les preguntes dels mitjans de comunicació, Artur Mas ha tornat a reclamar a la Unió Europea, igual que va fer ahir en roda de premsa, “que no s’abandoni la línia d’austeritat perquè és un valor en si mateixa, però no continuï  estrenyent d’aquesta manera perquè l’única cosa que aconseguiran serà que els països que se’n puguin sortir s’acabin estampant contra una paret i no es resolgui res”.
 
El president també ha valorat positivament que “algunes altres comunitats autònomes estiguin plantejant ara coses que Catalunya ja està fent durant aquest últims mesos”. “Ja era hora – ha continuat dient-, perquè fins ara nosaltres érem pràcticament els únics que havíem assumit aquestes mesures d’austeritat”. El cap del Govern ha insistit també que a Catalunya en cap cas es toquen serveis essencials de l’estat del benestar ni dels drets bàsics de les persones.
 
“La gent pot estar tranquil·la que el Govern té clar que hi ha línies vermelles que no es poden trepitjar”, ha afirmat. I ha afegit “però la ciutadania s’ha d’acostumar que per aconseguir això s’ha de fer aquestes polítiques perquè si no podem posar en risc la solidesa de l’estat del benestar”. “Si no volem arribar a situacions com la de Grècia, on la gent està patint molt més que aquí, hem d’actuar d’aquesta manera”, ha reblat.
 
El president de la Generalitat ha explicat també que està en contacte amb el conseller d’Interior, Felip Puig, que el té al corrent de la situació de l’incendi de Rasquera i ha confirmat que aquesta tarda, al voltant de dos quarts de cinc de la tarda, ell mateix s’acostarà a la zona per rebre informació in situ.
 
 
Un edifici de més de 10.000 metres quadrats
 
El campus de les Terres de l’Ebre, amb una inversió de 15 milions d’euros, té capacitat per a un miler d’estudiants. Entre altres, acull estudis d’Infermeria, d’Administració i Direcció d’Empreses, i el Centre de Recerca en Canvi Climàtic, un organisme de referència mundial en aquest àmbit.
El nou edifici té una superfície construïda de 10.000 metres quadrats i disposa de més d’una vintena d’aules, entre les quals hi ha els tallers d’infermeria completament equipats; aules d’informàtica, laboratoris i aula de música. També compta amb biblioteca i un Centre de Recursos de l’Aprenentatge i la Informació (CRAI).
 
 

1  

Imatges

El president Mas durant la inauguració del campus universitari de les Terres de l'Ebre de la URV

El president Mas durant la inauguració del campus universitari de les Terres de l'Ebre de la URV 443