Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Confederació de Comerç de Catalunya signa l'addenda d'adhesió al Codi de Bones Pràctiques Comercials en la cadena alimentària de Catalunya

query_builder   17 maig 2012 11:35

event_note Nota de premsa

La Confederació de Comerç de Catalunya signa l'addenda d'adhesió al Codi de Bones Pràctiques Comercials en la cadena alimentària de Catalunya

Fotografia del moment de l'acte de signatura
Fotografia del moment de l'acte de signatura
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació, Josep Maria Pelegrí, ha presidt aquest matí, a la seu dels Serveis Centrals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Barcelona, l’acte en el decurs del qual la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha signat l’addenda d’adhesió al Codi de Bones Pràctiques Comercials en la cadena alimentària de Catalunya. En nom de la Confederació ha firmat Xavier Vilamala, president de la Comissió d’Alimentació de la CCC.
 
Han assistit també a l’acte el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila; el secretari general de la CCC, Miguel Ángel, Fraile; el delegat de Catalunya d’ANGED, Roberto Guirado, i el president de l’Associació de Mercats Municipals de Catalunya i Gremi Provincial de Detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, Faustino Mora.
 
En data de 9 de novembre de 2011, la CCC va presentar la sol·licitud d’adhesió da l’Acord de Bones Pràctiques Comercials En la reunió celebrada el 22 de novembre de 2011, aquesta sol·licitud d’adhesió va ser acceptada per tots els membres integrants d’aquest Acord.
 
Amb l’adhesió a l’Acord, la CCC vol ajudar a posar les bases per tal que les fires i els mercats no sedentaris compleixin la normativa comercial que requereix la venda de determinats articles, especialment els alimentaris.
 
La CCC és l’organització més representativa del comerç català i aplega actualment uns 350 gremis i associacions, que alhora representen 90.000 comerciants i botiguers de Catalunya.
 
L’Acord el van signar el dia 29 de juliol de 2011 la Asociación de Cadenas Españolas de Supermercados (ACES), la Asociación Española de Distribuïdores, Autoservicios y Supermercados (ASEDAS), la Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED), el Consell de les Empreses de Distribució i Autoservei de Catalunya (CEDAC), Mercados de Abastecimientos de Barcelona SA (Mercabarna), Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC-Agroalimentària i PIMER-Comerç), el Foro Interagroalimentario, l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), Unió de Pagesos (UP) i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC).
 
Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’Estat que té com a objectiu principal millorar les relacions entre els diferents tipus d’operadors, al llarg de tota la cadena de valor, mitjançant l’establiment d’un marc de referència contractual, que permeti una agilitat i una seguretat més gran en les transaccions comercials i en millori l’eficiència. A més, també pretén millorar la informació que reben els consumidors, la traçabilitat i valorar els productes agroalimentaris de qualitat, d’una seguretat alimentària més gran, més sostenibles i més respectuosos amb el benestar animal.

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 6457

Fotografia de l'acte

Fotografia de l'acte
JPG | 5843