Cultura

Es presenta el San Miguel Primavera Sound i el PrimaveraPro 2012

query_builder   17 maig 2012 17:18

event_note Nota de premsa

Es presenta el San Miguel Primavera Sound i el PrimaveraPro 2012

  • El conseller de Cultura destaca que el San Miguel Primavera Sound és “plataforma principal d'internacionalització del talent musical del país”  i que és fruit de la “suma de l’emprenedoria i de la marca Barcelona”
  • El Departament de Cultura dóna suport a PrimaveraPro, trobada internacional de la indústria musical, que enguany aplegarà 1.400  professionals, 50% dels quals són estrangers
  • El PrimaveraPro aprofita la projecció i l’activitat a l’entorn del festival San Miguel Primavera Sound per ser un generador de negoci i un punt de trobada de professionals del sector
Fotografia de l'acte de presentació del festival Primavera Sound i del PrimaveraPro 2012
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias,  han presentat avui el festival internacional de música independent San Miguel Primavera Sound 2012 i la trobada internacional  de la indústria musical PrimaveraPro.
 
També han participat en la presentació els directors del festival, Alberto Guijarro i Pablo Soler, i el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana.
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que el San Miguel Primavera Sound és “una plataforma principal d'internacionalització del talent musical del país”  i que és fruit de la “suma de l’emprenedoria en l’àmbit musical i de la marca Barcelona”.
 
Mascarell ha explicat que el festival es considera estratègic pel país per “la seva integració en les xarxes internacionals, per la projecció que fa de la indústria de la música i per la capacitat de relacionar-se amb altres àmbits culturals”. El conseller ha destacat “la inversió absolutament rendible per al país” que representa l’aportació de la Generalitat de Catalunya al festival.
 
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha ressaltat que “tant l’Ajuntament com la Generalitat donen suport al Festival perquè tenen clar que Barcelona ha de ser capital de la cultura, del coneixement i de la creació”. Trias ha destacat que el San Miguel Primavera Sound “és un dels esdeveniments musicals de més èxit de la ciutat  i que aquest fet fa contribueix a la consolidació de la marca Barcelona”.
 
D’altra banda, el director de festival San Miguel Primavera Sound, ha destacat el creixement del festival en els darrers anys: “El tipus de públic ja no és només europeu i nord-americà. Ha crescut molt el llatinoamericà i l’asiàtic”. Guijarro també ha afirmat que “espera que els concerts de l'Arc del Triomf, una de les novetats d’enguany, tinguin una afluència de 10.000 persones”
 
El San Miguel Primavera Sound aplega els mitjans de comunicació nacionals i internacionals més rellevants i de referència en el sector. Enguany es preveu que s’acreditin 1400 periodistes, 600 dels quals de premsa internacional, de 47 països diferents.
 
 
PrimaveraPro 2012
 
El PrimaveraPro és un mercat de música independent i una plataforma de professionals del sector que se celebra en paral·lel al festival San Miguel Primavera Sound, del 30 de maig al 3 de juny. Enguany celebra la seva tercera edició (l’any 2010 es  va fer una prova pilot) i tindrà com a centre d’operacions l’Hotel Diagonal Zero. S’hi han programat trobades, conferències, tallers, recepcions, showcases (aparadors de música en viu), etc. i aplegarà 1.400 professionals, un 50% dels quals són estrangers.
 
Permet crear sinèrgies i afavorir l’activitat en el sector, atès que aprofita la projecció i l’activitat a l’entorn del festival San Miguel Primavera Sound, que genera un gran volum de negoci i que és un punt de trobada d’un gran nombre de professionals del sector. El Departament de Cultura dóna suport a la celebració del Primavera Pro amb 175.000 euros.
 
Aquest esdeveniment s’adreça a agents i representants d'artistes nacionals i internacionals; promotors de concerts i organitzadors de festivals i esdeveniments musicals; professionals de la indústria discogràfica, companyies independents i multinacionals; distribuïdores i botigues de discos; fires, festivals i sales de concerts; agències de comunicació i premsa especialitzada en àrees de música, cultura, informàtica, multimèdia i Internet; responsables d'àrees de cultura i espectacles d'entitats públiques; oficines d'exportació de la música i organitzacions per a la difusió de la música en l'àmbit internacional.
 
Per tal de generar nous marcs de negoci, ha programat showcases a un escenari associat al PrimaveraPro i a diverses sales i parcs de la ciutat per mostrar noves propostes emergents dels diferents segells convidats. A més, oferirà meeting points de dia i de nit, en els quals s’hi ha programat xerrades, networkings, àrees de treball i punts de trobada informal.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte de presentació del San Miguel Primavera Sound i del PrimaveraPro 2012

Fotografia de l'acte de presentació del San Miguel Primavera Sound i del PrimaveraPro 2012
JPG | 3541

Dossier de premsa: San Miguel Primavera Sound 2012

Dossier de premsa: San Miguel Primavera Sound 2012
PDF | 2633

Dossier de premsa: PrimaveraPro

Dossier de premsa: PrimaveraPro
PDF | 878