L’autogovern de Catalunya recau en les institucions que recullen la sobirania del poble català: El Govern de la Generalitat i el Parlament. El Govern de l’Estat, darrerament ha demostrat una manca de respecte per l’estructura composta del mateix, amb uns divendres recentralitzadors on s’informa de les decisions preses en el consell de ministres, sense ser consultades, informades, sense aportar cap documentació al respecte i amb un impacte econòmic important en les nostres finances.

 

Aquesta manca de lleialtat institucional, a més, la veiem reflectida en el desconeixement, ignorància o omissió de la realitat catalana, quan es posa en amenaça el nostre mapa municipal, el nostre finançament i les nostres infraestructures. Aquestes són qüestions vitals, innegociables i irrenunciables per al nostre país.

 

Catalunya és una nació, i com a tal mereix ser respectada. És en aquest sentit en el que el Govern de Catalunya es posarà ara i sempre al capdavant de la defensa del nostre autogovern, de l’autogovern del nostre país.