• El portaveu del Govern adverteix, com ja va anunciar el president de la Generalitat, que si no s’assoleix el pacte fiscal amb la negociació amb l’Estat “l’opció de la Hisenda pròpia la farem igualment”

 

  • En la inauguració de les Fires de Maig 2012 de Vilafranca del Penedès Homs assegura que “el compromís del Govern és que les mesures que afecten els sous dels treballadors públics tenen i han de tenir un caràcter excepcional” i que “el nostre propòsit és que sigui només per al 2012”

 

El portaveu del Govern ha inaugurat avui les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès

“Les eleccions anticipades no formen part de l’horitzó de treball. Ara l’horitzó de treball del pacte fiscal és l’acord al Parlament de Catalunya, fixar els objectius clars i meridians per una majoria sòlida i intentar fer una negociació de bona fe amb el Govern español. I, si no surt, deixar clar, ja des d’ara, que tindrem la Hisenda pròpia, de totes totes, perquè després de l’experiència d’aquests 30 anys no hi tenim més remei”. Així ho ha manifestat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, en la inauguració de les Fires de Maig 2012 de Vilafranca del Penedès.

El portaveu ha emfatitzat que el Govern centrarà el 2012 en “procurar ampliar” la “majoria absoluta molt notable” que ja existeix al Parlament de Catalunya en favor del pacte fiscal per defensar el projecte a Madrid. Homs ha reiterat que, malgrat les dificultats, Catalunya ha d’“intentar honestament convèncer el Govern espanyol”, per bé que, com ja va dir el president de la Generalitat, Artur Mas, “si tot això no surt, l’opció de la Hisenda pròpia la farem igualment”. “Hem d’apuntar la banya en la clau de la caixa i sortir del cafè per a tothom, perquè ja es va veient després de 30 anys les conseqüències que en tenim, ha manifestat”, ha sentenciat. I ha afegit que “les decisions més tàctiques de calendaris electorals es prendran quan s’hagin de prendre, no ara”.


Ajustos en el sector públic



“El compromís del Govern de la Generalitat és que les mesures que afecten els sous dels treballadors públics tenen i han de tenir un caràcter excepcional. El nostre propòsit és que sigui només per al 2012. Veurem què ens depara el 2013 i el 2014”. El portaveu del Govern ha volgut deixar clar que, tot i que “no es pot descartar perquè no es poden fer previsions tancades”, la voluntat de l’Executiu és que aquestes mesures “siguin clarament excepcionals”. Homs ha agraït aquest “esforç” dels treballadors públics que, tal com ha volgut subratllar, permet “no haver de retallar en serveis socials, com sanitat o ensenyament” i  ha afegit que “això només es pot explicar si realment hi ha voluntat de servei públic”.

 

Finalment, el portaveu ha volgut llençar un missatge de “confiança i optimisme de cara el futur” i ha situat com a exemple les Fires de Maig 2012 de Vilafranca del Penedès que avui ha inaugurat. “Hi ha gent que cada dia des de l’anonimat i des d’una gran convicció ha decidit plantar cara a l’adversitat, pencar i lluitar”. Homs ha afirmat també que “el testimoni de Vilafranca és el tipus de testimonis que ens cal posar de manifest perquè formen part de la realitat”.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia 1

Fotografia 1
JPG | 1167

Fotografia 3

Fotografia 3
JPG | 944

Fotografia 2

Fotografia 2
JPG | 918