Direcció General de Comunicació

govern

Nomenaments del Govern

query_builder   22 maig 2012 13:56

event_note Nota de premsa

Nomenaments del Govern

 
El Consell Executiu ha aprovat els nomenaments següents:
 
 
 
DEPARTAMENT DE LA PRESIDÈNCIA
 
Miquel Calçada i Olivella, comissari per a l’organització i desenvolupament dels actes commemoratius del 300 aniversari de l’11 de setembre de 1714
 
Nascut a Sabadell l’any 1965.
 
Llicenciat en Periodisme. Ha fet estudis de Dret i Humanitats. Va començar la seva carrera professional l’any 1980 a Ràdio Terrassa. L’any 1983 va ser la primera veu de Catalunya Ràdio, on va treballar fins al 1996. Els programes més destacats que va dirigir i presentar són Mikimoto club i Pasta gansa, aquest últim durant 10 temporades.
 
A Televisió de Catalunya va ser pioner en el format talk show, amb Persones Humanes, fins el 199, cadena on també va presentar Afers exteriors. També ha presentat i dirigit programes de servei públic en diverses ocasions, com Bricolatge Emocional, El mètode Larson per deixar de fumar o La marató 2007, dedicada a les malalties cardiovasculars, entre d’altres.
 
L’any 1992 va fundar l’emissora de ràdio Flaix FM, que actualment forma part del Grup Flaix juntament amb Ràdio Flaixbach. Col·labora amb La Vanguardia, l’Ara i l’Avui.
 
Ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Radiodifusió del Govern de la Generalitat (2000). També ha estat reconegut amb el Premi CIEMEN 2010, el Premi Òmnium Cultural de TV (1996 i 2008), el Premi Periodístic Catalunya Exterior (Generalitat de Catalunya 2003) i el Premi Òmnium Cultural de ràdio (1994).
 
 
DEPARTAMENT DE SALUT
 
El Govern també ha aprovat proposar els representants del Govern de la Generalitat al Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau. Els representants proposats són els següents:
 
Xavier Pomés i Abella, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau
 
Nascut a Barcelona l’any 1948.
 
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB). Ha exercit com a metge de l’Institut Català de la Salut (ICS) i professor de la Facultat de Medicina de la UB (1980-1983). Entre el 1983 i el 1985 va dirigir els serveis sanitaris de la Diputació de Lleida. Va ser conseller de Governació i d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya (1995-2002) i conseller de Sanitat (2002-2003).
 
Actualment és delegat de la Cúria General de l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu per als centres de l’Amèrica Llatina i president de la Junta de l’Hospital Clínic de Barcelona.
 
 
Enric Agustí i Fabré, membre del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau
 
Nascut a Barcelona l’any 1954.
 
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 1977. Mestratge en Economia de la Salut per la Universitat de Barcelona (UB) i en Gestió Gerencial Hospitalària per EADA.
 
Ha exercit com a metge especialista en cures intensives a l’Hospital Creu Roja de l’Hospitalet de Llobregat, com a metge inspector de l’ICS, com a director gerent de l’Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès i com a director gerent de l’Hospital de Sant Jaume de Calella. També ha estat subdirector de l’Àrea Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut), director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, subdirector del CatSalut i director general del Grup Sagessa de Reus. Actualment és gerent de la Regió Sanitària Barcelona del Servei Català de la Salut.
 
 
Josep Manuel Basáñez i Villaluenga, membre del Govern de la Generalitat al Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau
 
Nascut a Burgos l’any 1942.
 
Enginyer Industrial i Doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Ha estat conseller d’Economia i Finances del Govern de la Generalitat (1987-1988), vicepresident del Consell de Política Fiscal i Financera i membre del HLG de Partenariat Público-Privat a la Unió Europea. Actualment és vicepresident primer de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, vicepresident de Foment del Treball Nacional i de la CEOE.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia