Direcció General de Comunicació

Justícia

El Govern i el CGPJ signaran un acord per garantir la compatibilitat dels sistemes tecnològics de l'Administració de justícia

query_builder   22 maig 2012 13:57

event_note Nota de premsa

El Govern i el CGPJ signaran un acord per garantir la compatibilitat dels sistemes tecnològics de l'Administració de justícia

  • Permetrà millorar l’activitat jurisdiccional i incrementar la qualitat del servei
El Govern de la Generalitat i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) signaran un acord marc de col·laboració tecnològica per facilitar l’intercanvi d’experiències i assegurar la compatibilitat i la interoperabilitat dels sistemes i aplicacions que s’utilitzen a l’Administració de justícia.
 
El conveni, que se signarà properament, recull les actuacions que s’han de dur a terme per optimitzar la plataforma d’interoperabilitat del CGPJ, l’anomenat Punt Neutre Judicial, i alhora establir un sistema de tractament i explotació de dades de l’Administració de justícia. L’objectiu és que les oficines judicials de Catalunya (unitats processals de suport directe, serveis comuns processals que es creïn en desenvolupament de la Llei òrganica del poder judicial i jutjats de pau) puguin treure el màxim rendiment d’aquesta plataforma. Això permetrà l’exercici de la funció jurisdiccional i l’increment de la qualitat del servei.
 
L’accés al Punt Neutre Judicial dels treballadors dels jutjats i de les unitats que li donen suport es fa introduint un codi d’usuari i una contrasenya que prèviament ha lliurat el CGPJ a cada òrgan judicial. A cada jutjat es designa una persona responsable de l’ús d’aquest accés exclusivament per a les actuacions judicials que ho requereixin.
 
El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Justícia, col·labora des de fa anys amb el CGPJ en matèria tecnològica per millorar la qualitat i l’eficàcia del servei que l’Administració de justícia presta al ciutadà. Amb la propera signatura d’aquest acord es completarà el marc de cooperació establert el 30 de setembre de 2009 entre el CGPJ, el Ministeri de Justícia i la Fiscalia General de l’Estat per establir un Esquema judicial d’interoperabilitat i seguretat (EJIS), al qual es van adherir els territoris amb competències en matèria de justícia, entre els quals Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia