Direcció General de Comunicació

Economia

El Govern aprova la venda del segon edifici públic i el posterior lloguer a favor de la Generalitat

query_builder   22 maig 2012 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la venda del segon edifici públic i el posterior lloguer a favor de la Generalitat

  • El passat mes de març es va vendre la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat per un import de 52 milions d’euros
  • Ambdues operacions s’emmarquen en el programa d’alienació d’immobles per reduir dèficit públic i equilibrar les finances de la Generalitat 
El Govern ha autoritzat avui la venda i el posterior contracte de lloguer a favor de la Generalitat d’un immoble situat al carrer Muntaner, 221 de Barcelona. L’edifici ha estat adquirit per Mutual Mèdica de Catalunya i Balears MPS, a Prima Fixa, per un import de 2.550.000 euros. L’immoble, que té una superfície de 1.080 m2 distribuïts en una planta sota rasant i 7 plantes sobre rasant, està ocupat pels serveis territorials del Departament de Cultura a la ciutat comtal. La Generalitat continuarà a l’edifici durant un mínim de vint anys, amb un lloguer anual de 139.200 euros.   
 
L’operació s’emmarca dins el programa de privatitzacions que el govern ha dissenyat per aconseguir reduir dèficit públic amb l’import íntegre de l’operació. Es tracta d’uns ingressos atípics que s’han previst per equilibrar les finances de la Generalitat, la mateixa fórmula que han utilitzat altres empreses i entitats en els darrers anys. Els ingressos aconseguits també es destinaran a reduir endeutament, ja que permetran cancel·lar els censos amb els quals es troben gravats els immobles. En concret, l’edifici del carrer Muntaner tenia un cens de 1.850.000 euros.
 
Es tracta de la segona venta, després que el passat  27 de març es donés el vistiplau a la compra per part de l’empresa Bancalé Servicios Integrales de la seu de Territori i Sostenibilitat a Barcelona, ubicada a l’avinguda Josep Terradellas 2-6, per un import de 52 milions d’euros.
 
La Generalitat va posar en marxa aquest procés de venda d’immobles el passat mes de gener. Paral·lelament, l’operació de la seu de Territori i Sostenibilitat forma part d’un segon procediment pel qual s’han posat a la venda determinats béns propietat de l’empresa pública Edificis i Equipaments de Catalunya (Eecat).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia