Institut Català de les Dones

Curs a Girona per millorar el tractament mediàtic de la violència masclista

query_builder   22 maig 2012 13:37

event_note Nota de premsa

Curs a Girona per millorar el tractament mediàtic de la violència masclista

L’Institut Català de les Dones (ICD), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Col·legi de Periodistes de Catalunya organitzen el proper dia 30 de maig a Girona una formació per facilitar eines als i les professionals del periodisme per millorar el tractament de les notícies relacionades amb la violència masclista.
 
El curs Com informar sobre la violència masclista, dura 4 hores (de 10.00 a 14.00 h.), és gratuït i es desenvoluparà a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona (C. Nou del Teatre 1, 2n, 1a).
 
L’experta en anàlisi de la representació de la violència masclista als mitjans Elvira Altés impartirà la sessió, que també es desenvolupa al llarg dels mesos de maig i juny a les seus territorials del Col·legi de Periodistes de Barcelona, Lleida i Tarragona.
 
En el curs s’utilitzen els materials didàctics Gènere i mitjans de comunicació. Eines per visibilitzar les aportacions de les dones, sorgits d’un  procés de treball conjunt amb periodistes representants de mitjans de comunicació, les empreses de mitjans, les institucions que organitzen aquesta formació, i persones i entitats expertes.
 
Aquesta formació ha estat impulsada pel Gabinet d’anàlisi dels casos d’homicidi per violència masclista que va posar en funcionament el Govern de la Generalitat arran dels homicidis per violència masclista que van tindre lloc a Catalunya a principis d’any.
 
Contacte: Anna 972 209162