El fòrum compta amb la col·laboració de més de quaranta institucions i associacions del sector sanitari i amb més de setanta ponents experts internacionals.
 
L’objectiu és crear un espai de debat que permeti l’intercanvi de coneixement i experiències sobre la innovació organitzativa i tecnològica de futur de la sanitat.
Inauguració MiHealth
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit l’acte d’inauguració de la primera edició del MIHealth Forum, Health Management & Clinical Innovation, que té lloc els dies 24 i 25 de maig de 2012 al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.
 
Boi Ruiz ha manifestat la voluntat que Barcelona es converteixi en capital del sector sanitari i que, aquesta trobada, es repeteixi els propers anys: “Amb el MIHealth es consolida Catalunya, i Barcelona, com a centre de referència internacional en matèria sanitària”.
 
En un context en què els sistemes sanitaris tenen nous reptes, com ara l’augment de l’esperança de vida, l’increment de la demanda i de les expectatives dels ciutadans i les noves tecnologies, el conseller de Salut considera que “les polítiques sanitàries no han de basar-se en polítiques reactives, sinó que han de transformar-se en polítiques més proactives i adaptar-se a les necessitats reals dels pacients”.
 
Boi Ruiz també ha destacat la importància de desplegar les estratègies de recerca i d’innovació per aconseguir major coordinació entre tots els agents que intervenen en el sistema sanitari”.
El MIHealth és el punt de trobada i la plataforma de referència de les decisions de salut, per intercanviar experiències i coneixement tant en la innovació clínica com en el seu impacte en la gestió sanitària. En un marc innovador es presenten els temes en diferents formats: conferències, debats i reunions personalitzades. Alhora que hi ha una zona d’exposició i de treball en xarxa.
 
Entre els principals temes que s’hi analitzaran, destaquen la gestió de la cronicitat, la teleassistència, la medicina personalitzada, la robòtica i l’impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació en l’àmbit sanitari, el foment de la innovació entre el personal clínic o l’anàlisi de casos d’èxit amb exemples d’eficiència en la prestació de serveis sanitaris.