Empresa i Treball

TURISME

Catalunya inaugura l'Oficina de Turisme a Madrid, que donarà servei tant al viatger final com a les empreses del sector turístic

query_builder   26 maig 2012 12:00

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya inaugura l'Oficina de Turisme a Madrid, que donarà servei tant al viatger final com a les empreses del sector turístic

 

  • L’obertura de l’oficina s’emmarca dins l’estratègia de l’Agència Catalana de Turisme d’enfortir els llaços amb el mercat turístic madrileny, que és el principal emissor de turistes cap a Catalunya de l’Estat Espanyol.

 

  • A l’acte d’inauguració van assistir personalitats d’institucions turístiques catalanes i espanyoles, empresaris turístics i cares conegudes del món de la cultura i els mitjans de comunicació.
 
La directora general de Turisme, Marian Muro; el delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Jordi Casas; i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van inaugurar el passat dijous 24 de maig l’Oficina de Turisme de Catalunya a Madrid, situada al Centre Cultural Blanquerna, al carrer Alcalá, 44.
 
Durant l’acte, la directora va destacar que “aquesta oficina s’emmarca dins l’estratègia de l’Agència Catalana de Turisme d’enfortir els llaços entre els sectors turístics català i madrileny, donat que Madrid és un mercat important per a Catalunya”.
 
Així mateix, Muro va declarar que “l’oficina està pensada per donar servei al turista madrileny i ajudar-lo en la planificació del seu viatge a la destinació catalana”.
 
A l’acte d’inauguració també hi van assistir diferents personalitats d’institucions i empreses turístiques catalanes i espanyoles, com la secretaria d’Estat de Turisme, Isabel Borrego; el president de Segittur, Antonio López de Ávila; i el director general de PortAventura, Fernando Aldecoa, empresa patrocinadora d’aquest acte. També s’hi van poder veure algunes cares conegudes del món de la cultura, l’espectacle i la política.
 
 
Un espai amb un objectiu clar: vendre la destinació turística catalana
 
L’Oficina de Turisme té com a principal objectiu captar l’interès del turista madrileny per la nostra destinació. En aquest sentit, el seu disseny s’ha realitzat per convidar al turista a utilitzar els seus serveis.  
  
L’oficina es troba situada a l’interior del Centre Cultural Blanquerna, a peu de carrer, fet que la fa molt accessible. Igualment, s’ha potenciat la senyalització externa perquè sigui visible des de l’exterior, i s’han habilitat aparadors i pantalles per mostrar l’oferta turística catalana en tota la seva diversitat. Així mateix, l’oficina té previst posar en marxa un servei de venda de tiquets per a diversos equipaments i esdeveniments catalans.
 
Però l’activitat de l’oficina no estarà dirigida únicament al viatger final, sinó que el personal de l’Agència Catalana de Turisme a Madrid seguirà donant recolzament a les empreses turístiques catalanes que vulguin arribar a acords i accions amb empreses del sector turístic madrileny.
 
Així, l’Oficina de Turisme acollirà les presentacions de les novetats de l’oferta turística catalana, dirigides tant al sector madrileny com als mitjans de comunicació; organitzarà accions de networking; i actuarà com a interlocutor de les empreses i entitats del sector turístic català a Madrid. Tot amb l’objectiu de reforçar les relacions amb un mercat que és molt important per a Catalunya des del punt de vista turístic.
 
 
Madrid, un mercat clau per al sector turístic català
 
Madrid és un mercat molt important per a Catalunya i el sector turístic català, ja que és el principal emissor de turistes cap a Catalunya de l’Estat Espanyol. Els turistes madrilenys representen un 20% del turisme que arriba a Catalunya des del conjunt de l’Estat; això significa que un de cada cinc turistes espanyols que visiten Catalunya és de Madrid. 
 
La xifra de madrilenys que visiten la destinació catalana se situa entre 800.000 i un milió de turistes cada any, i generen al voltant de quatre milions de pernoctacions.
 
Principalment, els madrilenys arriben a Catalunya en cotxe, i les seves motivacions són diverses. Mentre el 56,4% ens visita per motius d’oci, el 43,6% restant ho fa per viatges de negoci.

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la nova Oficina de Tusirme, ubicada a Madrid

Imatge de la nova Oficina de Tusirme, ubicada a Madrid
JPG | 1963

La directora general de Turisme, Marian Muro, acompanyada de les autoritats que van presidir la inauguració de l'Oficina de Turisme a Madrid

La directora general de Turisme, Marian Muro, acompanyada de les autoritats que van presidir la inauguració de l'Oficina de Turisme a Madrid
JPG | 4241

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia