Drets Socials

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura el centre ocupacional Els Xiprers

query_builder   26 maig 2012 11:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, inaugura el centre ocupacional Els Xiprers

El conseller ha denunciat la “mala priorització dels pressupostos de l’Estat espanyol, perquè no situen l’atenció a les persones al capdavant” i ha alertat del “greu error” que suposa fer passos enrere en matèria d’integració sociolaboral
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha inaugurat aquest matí el nou el centre ocupacional Els Xiprers per a persones amb trastorns de personalitat, psicosi i autisme. El centre compta amb 16 places, subvencionades per l’Institut Català de Serveis Socials. Situat a Bellaterra, l’equipament ofereix un Servei de Teràpia Ocupacional que disposa d’un programa de tallers i activitats. 
 
Durant l’acte inaugural, el conseller Cleries ha destacat la necessitat d’un centre d’aquestes característiques “perquè tothom segueixi el pas i ningú es quedi enrere”. En aquest sentit, el conseller ha elogiat ”el model d’integració sociolaboral propi de Catalunya, fruit de l’Administració, però sobretot de centenars d’associacions i entitats,  especialment les que han format les mares i els pares de nois i noies amb discapacitat”.
 
Cleries ha volgut també denunciar “mala priorització dels pressupostos de l’Estat espanyol, perquè no situen l’atenció a les persones al capdavant”. El conseller de Benestar Social i Família ha recordat que l’Executiu central adoptarà uns ajustos en matèria d’integració laboral que “afectaran milers de persones amb discapacitat i les seves famílies”. Cleries ha insistit que “les administracions tenim el deure de fer un ús assenyat dels recursos, cal que fixem les prioritats amb responsabilitat, especialment en el context actual. És per això que la Generalitat no permetrà que es facin passos enrere en polítiques socials. Els trens poden continuar corrent com fins ara, no cal que corrin més, però les persones no poden esperar”.
 
Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el nivell d’autonomia de les persones ateses, el Centre Ocupacional els Xiprers ofereix diverses activitats, com ara exercicis d’estimulació psicomotriu, elaboració de paper reciclat, manipulats, musicoteràpia, pintura, dibuix i activitats esportives i d’oci.
 
Els centres ocupacionals per a persones amb discapacitat faciliten als seus destinataris, mitjançant una atenció diürna de tipus rehabilitador integral, els serveis de teràpia ocupacional, a fi que puguin assolir, dins les possibilitats de cada usuari i a través d’un programa de rehabilitació, la seva integració social.
 
La Fundació els Xiprers, que gestiona l’equipament, té com a objectius principals promoure l’autonomia personal de les persones a qui donen atenció; promoure el desenvolupament integral de la persona i la recuperació de les seves capacitats; promoure la seva integració, incorporació, participació en els diferents àmbits de la vida social; millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i fomentar la integració dels residents en el seu entorn físic i social.