Direcció General de Comunicació

Conseller Cleries

El conseller de Benestar Social i Família denuncia "la mala priorització dels pressupostos de l'Estat", que "no situen l'atenció a les persones al capdavant"

query_builder   26 maig 2012 12:19

event_note Nota de premsa

El conseller de Benestar Social i Família denuncia "la mala priorització dels pressupostos de l'Estat", que "no situen l'atenció a les persones al capdavant"

  • Josep Lluís Cleries ha inaugurat a Bellaterra el centre ocupacional Els Xiprers, per a persones amb trastorns de personalitat, psicosi i autisme
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha denunciat avui la “mala priorització dels pressupostos de l’Estat espanyol, perquè no situen l’atenció a les persones al capdavant”. Ho ha dit durant la inauguració a Bellaterra del nou el centre ocupacional Els Xiprers per a persones amb trastorns de personalitat, psicosi i autisme.
 
El conseller de Benestar Social i Família ha recordat que els ajustos en matèria d’integració laboral del Govern espanyol “afectaran milers de persones amb discapacitat i les seves famílies”. “Les administracions tenim el deure de fer un ús assenyat dels recursos, cal que fixem les prioritats amb responsabilitat, especialment en el context actual. És per això que la Generalitat no permetrà que es facin passos enrere en polítiques socials. Els trens poden continuar corrent com fins ara, no cal que corrin més, però les persones no poden esperar”, ha manifestat Josep Lluís Cleries.
 
El titular de Benestar Social i Família ha inaugurat aquest matí a Bellaterra el nou el centre ocupacional Els Xiprers per a persones amb trastorns de personalitat, psicosi i autisme. Compta amb 16 places, subvencionades per l’Institut Català de Serveis Socials, i ofereix un Servei de Teràpia Ocupacional que disposa d’un programa de tallers i activitats. Cleries ha subratllat la necessitat d’un centre d’aquestes característiques “perquè tothom segueixi el pas i ningú es quedi enrere”. En aquest sentit, ha elogiat ”el model d’integració sociolaboral propi de Catalunya, fruit de l’Administració, però sobretot de centenars d’associacions i entitats,  especialment les que han format les mares i els pares de nois i noies amb discapacitat”.
 
Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el nivell d’autonomia de les persones ateses, el Centre Ocupacional els Xiprers ofereix diverses activitats, com ara exercicis d’estimulació psicomotriu, elaboració de paper reciclat, manipulats, musicoteràpia, pintura, dibuix i activitats esportives i d’oci.
 
Els centres ocupacionals per a persones amb discapacitat faciliten als seus destinataris, mitjançant una atenció diürna de tipus rehabilitador integral, els serveis de teràpia ocupacional, a fi que puguin assolir, dins les possibilitats de cada usuari i a través d’un programa de rehabilitació, la seva integració social.
 
La Fundació els Xiprers, que gestiona l’equipament, té com a objectius principals promoure l’autonomia personal de les persones a qui donen atenció; promoure el desenvolupament integral de la persona i la recuperació de les seves capacitats; promoure la seva integració, incorporació, participació en els diferents àmbits de la vida social; millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i fomentar la integració dels residents en el seu entorn físic i social.