Direcció General de Comunicació

Esports

El Govern clarifica i facilita el funcionament dels clubs i les federacions esportives

query_builder   29 maig 2012 14:35

event_note Nota de premsa

El Govern clarifica i facilita el funcionament dels clubs i les federacions esportives

  • El Consell Executiu aprova la modificació del Decret d’entitats esportives, que preveu una durada de 4 a 8 anys per a les juntes directives dels clubs i de 4 anys en les federacions
 
El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya, amb l’objectiu de clarificar i facilitar el funcionament intern dels clubs i les federacions, que són un dels motors del sistema esportiu del país. 
 
Entre els canvis més destacats, el Govern ha modificat la durada del mandat dels membres de la junta directiva dels clubs, que no podrà ser inferior a 4 anys ni superior a 8, d’acord amb el que determinin els estatuts de l’entitat. Fins ara, els mandats se situaven entre els 6 i els 8 anys. Quant als processos electorals en els clubs, la designació dels membres de la junta electoral es realitzarà per sorteig públic entre tots els socis i davant de notari en el cas dels clubs que celebren l’assemblea a través de compromissaris.
 
D’altra banda, a partir d’ara serà un mèrit preferent l’acreditació que es respecta el principi d’igualtat en l’organització i el funcionament dels clubs i les federacions, amb l’artic ulació de mesures o plans d’igualtat orientats a aquest objectiu. També desapareix la incompatibilitat d’exercir un càrrec polític i, al mateix temps, ocupar un càrrec directiu en un entitat esportiva.
 
 
Canvis en les federacions
 
Pel que fa als canvis que afecten específicament les federacions esportives, una de les novetats fa referència també a la durada dels mandats dels membres de les juntes directives. Fins al moment, eren de 6 anys, un període que ara es limitarà a 4.
 
També hi ha canvis en relació amb la representació dels clubs dins les federacions. Fins ara, la representació dels clubs en el president o vicepresident s’havia d’acreditar demostrant la seva inscripció amb el mandat en vigor al Registre d’entitats esportives. Amb la modificació del decret, si no és possible aquesta acreditació, n’hi haurà prou amb un document notarial que doni fe de la representació.
 
Pel que fa als processos electorals de les federacions, es permetrà als membres de l’assemblea general donar el suport, mitjançant un aval, a una o més candidatures. Fins al moment es limitava a un únic aval. En relació amb la direcció de les federacions, la figura del president com a òrgan unipersonal queda exclosa dels òrgans de govern, que passen a ser l’assemblea general i la junta directiva.
 
El termini perquè les entitats esportives catalanes adeqüin el contingut de les seves normes estatutàries a les previsions reglamentàries del decret de les entitats esportives de Catalunya s’amplia i finalitzarà el juny de 2013.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia