Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge adjudica 15 pisos amb protecció oficial a comarques de Lleida

N'hi ha 10 a Alcarràs i 5 a Guissona

query_builder   29 maig 2012 14:38

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge adjudica 15 pisos amb protecció oficial a comarques de Lleida

N'hi ha 10 a Alcarràs i 5 a Guissona

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat avui 10 pisos amb protecció oficial a Alcarràs (Segrià) i  5 a Guissona (Segarra). Les normes ofereixen noves condicions d’accés, ja que formen part del Pla de xoc que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va presentar per adjudicar els habitatges buits de la Generalitat i que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
Els habitatges d’Alcarràs són de lloguer amb opció de compra i estan situats a l’avinguda d’Ernest Lluch. N’hi ha d’un, de dos, de tres i de quatre dormitoris en una superfície de 54,55 m2 a 107,47 m2. El preu del lloguer mensual va de 195,07 a 384,31 euros mensuals, segons les dimensions i característiques de l’habitatge, als quals cal afegir les despeses de comunitat i l’IBI.
 
Dels cinc habitatges de Guissona n’hi ha un de lloguer  que està situat al carrer de Sant Pol,  i té tres dormitoris en una superfície de 74,04 m2. El preu mensual del lloguer és de 230,07 euros, més despeses de comunitat i IBI, i té un traster vinculat. Els quatre pisos restants són de lloguer amb opció de compra i estan situats al carrer de Lleida, al carrer Notari Roca Sastre i també al carrer de Sant Pol. Tots tenen tres dormitoris en una superfície de 69,58 m2 a 83,96 m2, i una plaça d’aparcament vinculada. El preu mensual del lloguer és de 246,52 a 285,41 euros, més despeses de comunitat i IBI.
 
En el cas dels habitatges de lloguer amb opció de compra,  les persones adjudicatàries signaran un contracte d’arrendament per 10 anys i dins d’aquest termini podran disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte, podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat de quotes abonades.
 
Pla de xoc per adjudicar 3.264 pisos desocupats
 
Les mesures més rellevants del Pla de xoc de la Generalitat per posar al mercat uns 3.000 habitatges desocupats de tot Catalunya, a preus i condicions més favorables per a la ciutadania, són les següents:
 
  • reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra
  • rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure
  • règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa Guissona i Alcarràs

Nota de premsa Guissona i Alcarràs
PDF | 44