Empresa i Treball

OCUPACIÓ

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya crea un grup de treball estable a Tarragona amb l'objectiu d'apropar aquest organisme i els seus serveis al territori

query_builder   30 maig 2012 14:02

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya crea un grup de treball estable a Tarragona amb l'objectiu d'apropar aquest organisme i els seus serveis al territori

 
·         El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació i integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya
 
 
El director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, acompanyat de la secretària general del Consell, Àngels Pujols, ha anunciat  la creació d’un grup de treball estable del Consell a Tarragona en el marc de la presentació aquest matí del Consell de Relacions Laborals.
 
A l’acte també hi han participat el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Empresa i Ocupació a Tarragona, Baptista Capell, el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, Albert Abelló, així com un representant de les organitzacions sindicals (UGT i CCOO) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya.
 
Amb la creació d’aquest grup de treball estable a Tarragona s’inicia el desplegament territorial del CRL, que va ser acordat en el ple del consell celebrat el passat 10 de novembre, presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.
 
El Consell de Relacions Laborals de Catalunya (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació i integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (UGT i CCOO) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals.
 
Entre els objectius d’aquest organisme està impulsar el diàleg entre les organitzacions sindicals i empresarials i entre aquestes organitzacions i la Generalitat en matèria de relacions laborals, especialment pel que fa a la millora i la racionalització de la negociació col·lectiva, la contractació laboral, la contractació i la subcontractació d’obres i serveis, la igualtat i la no discriminació,
 
la seguretat i la salut laboral, i la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Així mateix, el Consell fomenta i millora els elements que intervenen en la negociació col·lectiva a Catalunya a través de la Comissió de Convenis Col·lectius.
 
Pel que fa als serveis i productes que ofereix el CRL tant a professionals com al ciutadà destaca el cercador de convenis col·lectius (http://bit.ly/n3c5iq), una eina que permet consultar els convenis, els acords i els pactes assolits en procediments de negociació col·lectiva, publicats en el DOGC, el BOP o el BOE, amb incidència a Catalunya. En aquest sentit, el Consell també facilita un sistema que permet rebre diàriament un avís de les actualitzacions dels convenis col·lectius publicats als butlletins oficials corresponents (http://bit.ly/qHgJ9d)
 
El Consell també disposa d’un servei de dictamen gratuït (http://bit.ly/nDdnDC) i no vinculant en els procediments de consultes per determinar quin és el conveni col·lectiu aplicable a una empresa.
 
La Responsabilitat Social a les empreses
 
En relació a aquest àmbit, el Consell posa a disposició de les empreses diferents eines que les puguin ajudar a aplicar un model innovador de gestió basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.
 
Entre aquestes eines destaca el portal RScat (http://www20.gencat.cat/portal/site/rscat). És una eina que permet que les empreses puguin avançar en la incorporació de criteris socialment responsables dins la seva activitat. A més a més, és un espai de debat entorn de la Responsabilitat Social. En aquesta mateixa matèria, els membres del Consell també validen les experiències de responsabilitat social de les empreses.

1  

Fitxers adjunts

El director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, en l'acte de presentació del Consell.

El director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, en l'acte de presentació del Consell.
JPG | 1874