• El conseller F. Xavier Mena ha participat avui a Vilafranca del Penedès, en l'acte de celebració de Mas Albornà dels 10 anys de treball conjunt amb els Ajuntaments de la comarca de l'Alt Penedès per a la inserció sòciolaboral de les persones que conviuen amb una discapacitat física o mental. 

 

  • El conseller ha reiterat que l’Estat està “incomplint la llei” amb els Centres Especials de Treball a Catalunya i la inserció sociolaboral de les persones discapacitades arran dels pressupostos generals de l’Estat per aquest 2012 i ha denunciat el “greuge comparatiu d’aquests pressupostos pel què fa als discapacitats de Catalunya en relació amb d’altres Comunitats autònomes”

 

  • A primera hora del matí el conseller ha visitat l’Ajuntament de Vilafranca, ha signat el llibre d’honor i s’hi ha reunit amb l’alcalde, Pere Regull i els membres del Patronat de la Fundació Mas Albornà
 
 
 El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena,  ha visitat avui la Fundació Mas Albornà a Vilafranca del Penedès. El conseller Mena, ha participat en l’acte que ha organitzat Mas Albornà per celebrar el 10 anys de treball conjunt de l’entitat amb els ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès per la inserció sociolaboral de les persones que conviuen amb una discapacitat fisca o mental.
 
A l’acte també hi ha assistit l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, el vicepresident de Màs Albornà, Ricard Rafecas, el regidor de promoció Econòmica de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, Joan Manel Montfort, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, alhora que també ha comptat amb la presència dels alcaldes del municipis de La Granada del Penedès Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i els Monjos, Subirats i de Torrelavit, i de representants del teixit empresarial de l’Alt Penedès així com també el president de La Fageda, Cristóbal Colón.
 
Mas Albornà es dedica des de fa més de 40 anys a la integració social i laboral de persones amb discapacitat i trastorn mental. És un col·lectiu de vora 350 persones i una de les empreses més grans de la comarca, amb 270 treballadors.  La Fundació ha apostat pel treball com a eina d’inserció i encaminat les polítiques i accions cap aquest vessant. Fa deu anys que va iniciar una nova etapa oferint serveis pensats per a les necessitats dels municipis. Durant aquesta dècada, s’ha consolidat com la principal empresa de serveis dirigits als consistoris de la comarca.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, ha volgut felicitar a Mas Albornà pel seu desè aniversari, tant a la gerència com a “cadascun dels treballadors i de les persones que estan implicades en aquest projecte”. En aquest sentit, el conseller ha destacat la vàlua de Mas Albornà perquè “més enllà de treballar en la inserció laboral de persones amb discapacitats, una tasca ja molt important, està demostrant que és un projecte empresarial competitiu, de futur, amb una oferta de productes i serveis que aposta per la diversificació”.
 
Així mateix, el conseller ha reiterat el posicionament de la Generalitat pel que fa a la retallada pressupostària de l’Estat en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació, que enguany es veuen minorades en un 58% - 253 milions d’euros menys -. Molt especialment s’ha volgut referir a l’afectació d’aquests ajustos de l’Estat pel què fa als Centres Especial de Treball a Catalunya. El conseller ha denunciat que “s’està incomplint la llei. L’Estat té la competència legislativa i pressupostària en aquest àmbit i a la Generalitat ens correspon la gestió i execució. Amb l’actual configuració dels pressupostos de l’Estat a Catalunya no podem cobrir ni el 50% del Salari Mínim Interprofessional dels treballadors dels CETs, que és el que diu la llei”.
 
El conseller ha explicat que “la tradició familiar molt arrelada a Catalunya fomenta que una persona, sigui quina sigui la seva capacitat,  tingui una vida normal i integrada tant a nivell social com laboral. Fruit d’aquesta tradició, Catalunya té el 40% del discapacitats sensorials inserits laboralment de tot l’Estat”. En aquest context, el conseller ha criticat que “l’aplicació lineal de les retallades per part de l’Estat comporta un greuge comparatiu pels discapacitats que viuen Catalunya en relació amb d’altres comunitats autònomes, on sí que podran pagar el 50% del Salari Mínim Interprofessional que preveu la llei”.
 
Això no obstant, el conseller ha assegurat que la Generalitat continuarà treballant per intentar rescabalar la situació. “Espero que ho arreglem. Encara queda el tràmit del Senat i allà esperem que es pugui arreglar”, ha reblat. El conseller també ha destacat que s’ha aconseguit arrencar el compromís de l’Estat per obrir la possibilitat de transferir fons d’unes partides a altres, tot i que ha alertat que “això suposa desvestir un sant per vestir-ne un altre”. “Aquesta flexibilitat ens permetrà salvar la situació, però tots haurem de fer esforços”, ha conclòs el conseller.

3  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, amb alcaldes, patrons, i membres de la direcció de Mas Albornà

El conseller F. Xavier Mena, amb alcaldes, patrons, i membres de la direcció de Mas Albornà
JPG | 2090

El conseller F. xavier Mena durant l'acte de celebració

El conseller F. xavier Mena durant l'acte de celebració
JPG | 1394

El conseller F. Xavier Mena durant l'acte de celebració (2)

El conseller F. Xavier Mena durant l'acte de celebració (2)
JPG | 1367