• El portaveu celebra la “unanimitat” en la idea que “l’actual sistema de finançament és insuficient” i en que “tothom parla d’un model singularitzat per Catalunya”
Homs durant la compareixença posterior a la cimera del pacte fiscal
El Govern considera que la cimera sobre el pacte fiscal celebrada avui al Palau de la Generalitat amb presència de totes les forces polítiques catalanes amb representació parlamentària ha estat “constructiva i útil”, tal i com ha assegurat el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, després de la trobada.  En paraules del portaveu, “la reunió ha anat millor del que esperàvem” ja que l’executiu català ha pogut constatar que “hi ha unanimitat en el diagnòstic de que l’actual sistema de finançament és insuficient” i que existeix una visió àmpliament consensuada que parla de “singularització o model propi per Catalunya”.
 
Homs ha recordat que la trobada d’avui és “un punt de partida” però que l’evolució de la reunió “denota que hi ha voluntat de posar-s’hi, tot i que es ve de diferents punts de vista”. Segons ha precisat el portaveu del Govern, Francesc Homs, “els ciutadans de Catalunya es mereixen la clau de la caixa, i que l’aconseguim”.
 
L’estratègia negociadora
 
Homs ha avançat que el president de la Generalitat, Artur Mas, celebrarà una altra cimera amb tots els partits abans de la votació del pacte fiscal al Parlament per tal “d’avaluar les negociacions i els punts d’acord” i  “orientar la proposta abans de la votació parlamentària”. En el marc de l’estratègia negociadora, el portaveu ha anunciat que de cara a la negociació amb el Govern de l’estat es crearà “un grup de treball amb capacitat decisòria per fer el seguiment de les converses amb l’estat”. Aquest grup estarà integrat “per totes les forces que donin suport a l’acord”.
 
En referència a la negociació amb Madrid, el portaveu ha reconegut que “la responsabilitat principal és del Govern de la Generalitat i no en defugirem”, tot afegint que “ens  sentim prou forts com per poder-ho fer”.
 
Finalment, Homs ha precisat que “de totes les propostes ens ha cridat especialment l’atenció el que ha manifestat la presidenta del PP, Alicia Sánchez Camacho, quan ha afirmat que ells no seran obstacle d’un acord de la majoria parlamentaria”. “Creiem que és una dada significativa”, ha reblat el portaveu. Segons Homs, el Govern ha detectat en els partits “certa voluntat d’arremangar-se i poder oferir al poble de Catalunya un acord”.

1  

Fitxers adjunts

El portaveu durant la compareixença

El portaveu durant la compareixença
JPG | 546