Territori

Territori i Sostenibilitat reforça l'oferta de transport públic entre Barcelona i Mataró

query_builder   31 maig 2012 13:24

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat reforça l'oferta de transport públic entre Barcelona i Mataró

  • El Departament incorpora a partir de l’1 de juny 8 noves expedicions a les línies d’autobús C1 i C2 per donar resposta a la demanda registrada
 
El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat avui el reforçament de l’oferta de transport públic existent en el corredor que connecta Barcelona amb el centre i nord de Mataró, amb l’objectiu d’ajustar els serveis a les necessitats de mobilitat detectades en aquesta àrea i garantir la comoditat dels viatgers en els desplaçaments.
 
El corredor Maresme – Barcelona és un dels més utilitzats pel usuaris del sistema de transport públic de Catalunya en el que destaca especialment l’elevat índex de desplaçaments existents entre la capital del Maresme i la  ciutat de Barcelona. És per aquesta raó que la Direcció General de Transports i Mobilitat duu a terme un seguiment de l’evolució de la demanda dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera que cobreixen l’esmentada  relació de mobilitat,  en el curs del qual s’ha constatat un increment continuat  i sostingut de la demanda des del 2006 que ha comportat una variació a  l’alça, d’un 46% en el cas de la línia C1 i d’un 37% en el cas de la C2.  Globalment entre ambdues línies s’han transportat més d’un milió de viatgers durant l’any 2011, concretament 697.171 en la C1 i 396.013 en la C2.
 
Les darreres actuacions de la Direcció General de Transports i Mobilitat per tal de donar resposta a aquesta realitat, conjuntament amb Empresa Casas SA com a empresa operadora dels serveis regulars afectats, han combinat el reforç del servei amb noves circulacions, amb la posada en funcionament de vehicles de gran capacitat per tal de descongestionar l’ocupació dels autobusos assignats a les línies, per tal d’oferir als usuaris un major confort en la seva prestació prioritzant les franges horàries identificades, mitjançant l’anàlisi de l’afluència de viatgers, com a hores punta amb un fort increment de la demanda.
 
En aquest sentit,  tot donant continuïtat amb aquest línia de treball, els serveis  C1 i C2 que connecten Barcelona i el centre i nord de Mataró per la C-32, respectivament, incorporaran,  a partir del proper 1 de juny,  4 noves expedicions diàries cadascuna, 2 d’anada i 2 de tornada, per donar una resposta adequada a la demanda existent. Així, els viatgers disposaran de 8 noves sortides diàries per desplaçar-se entre les dues ciutats.
 
Concretament, les noves expedicions són les següents:
 
  • C1: des de Mataró, els usuaris disposaran d’una nova sortida a les 7.35 i les 17.30 hores, mentre que en sentit contrari, les noves sortides seran a les 8.20 i 18.20 hores.
 
  • C2: des de Mataró, s’oferiran dues noves sortides a les 7.40 i 14.25 hores, i en sentit contrari, a les 8.40 i 15.20 hores.
 
L’increment d’expedicions en aquestes dues línies, gestionades per Empresa Casas, SA, comportaran una inversió de 78.944 euros anuals que seran aportats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya .
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 34