Direcció General de Comunicació

Justícia

President Mas: "Per recuperar la confiança exterior ens cal llençar el missatge al món que les coses de base d'aquest país funcionen bé"

query_builder   1 juny 2012 16:27

event_note Nota de premsa

President Mas: "Per recuperar la confiança exterior ens cal llençar el missatge al món que les coses de base d'aquest país funcionen bé"

  • El cap de l’Executiu ha presentat avui, acompanyat de la consellera Fernández Bozal, les línies estratègiques del Govern per modernitzar l'Administració de justícia
 
  • Artur Mas demana “el compromís, la implicació i la coresponsabilitat” del sector judicial per fer possible aquest projecte
 
Presentació de les línies estratègiques del Govern per modernitzar l'Administració de justícia
Presentació de les línies estratègiques del Govern per modernitzar l'Administració de justícia
 
Presentació de les línies estratègiques del Govern per modernitzar l'Administració de justícia
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui que per recuperar la confiança exterior i ser més atractius internacionalment “cal llançar el missatge al món que les coses de base d’aquest país funcionen bé”. Per això, ha reclamat “treballar més enllà de les urgències del dia a dia” en àmbits clau de la societat catalana, i en aquesta línia ha emmarcat la presentació avui, al Palau, de les línies estratègiques per a la modernització de l’Administració de justícia elaborades pel Govern.
 
Artur Mas s’ha mostrat convençut que en moments de confusió i desconcert com l’actual és fonamental “que sàpigues què vols i on vas” i, per això, ha titllat de projecte important el pla presentat avui. “És un exemple de camp clau dins del present i del futur del país, on s’està treballant més enllà de les urgències del dia a dia, però sabent que, si fem bé aquesta feina, la deixarem com a patrimoni del país i el futur no gaire llunyà serà més sòlid del que podríem haver tingut temps enrere”, ha destacat.
 
En aquesta línia de treballar més enllà dels titulars del dia a dia i pensant en el futur, el president de la Generalitat ha centrat altres de les actuacions que el Govern està duent a terme. Així, ha citat el Pla d’ocupació Catalunya 2020 i el Pla d’Energia, impulsats pel Departament d’Empresa i Ocupació, o el proper concurs que obrirà el Govern per modernitzar les tecnologies de la informació i la comunicació. Aquest últim amb l'objectiu, ha dit, “d'estalviar un 25% de la factura TIC de la Generalitat sense perdre qualitat i procurant que als qui guanyin aquest concurs se’ls valori d’una manera molt principal les apostes d’inversions industrials i tecnològiques que facin a Catalunya”.
 
El president s’ha mostrat convençut que, malgrat les dificultats econòmiques, aquest projecte és compatible i necessari per al futur de Catalunya des de tots els punts de vista. Per això, ha demanat als diferents àmbits del món judicial “la seva implicació, compromís i coresponsabilitat per tal que aquest objectiu de modernitzar la justícia arribi a bon port”.
 
El cap de l’Executiu ha estat acompanyat en l’acte de presentació per la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, i pel director general de Modernització de l’Administració de Justícia, F. Xavier Fabregat. També hi han estat presents la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavir Mena, a més de representants dels diversos estaments judicials.
 
En la seva intervenció, la consellera de Justícia ha explicat que “el Govern ja fa un any i mig que treballa per definir aquest nou model, per trobar-nos d’aquí a pocs anys amb una justícia de qualitat, ràpida, eficient i econòmicament sostenible”.
 
Per a Fernández Bozal “aquest canvi té tant un benefici directe per al ciutadà com per a la comunitat, ja que ajudarà a la reactivació econòmica del nostre país, a la millora de la competitivitat i donarà una imatge seriosa als inversors”. En aquest sentit, ha afegit que “als jutjats de Catalunya hi ha més de 900.000 causes en tràmit amb un valor de més de 40.000 milions d’euros i per això hem de fer el que calgui per reduir uns procediments tan llargs”.
 
 
Nota: S’adjunta nota explicativa de les línies estratègiques per a la modernització de l’Administració de Justícia.

1  

Imatges

El president Mas i la consellera de Justícia en l'acte de presentació

El president Mas i la consellera de Justícia en l'acte de presentació 486

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa línies estratègiques

Nota informativa línies estratègiques
PDF | 208