• El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre el centenari de l’Agrupació Excursionista “Catalunya"
El president ha presidit el centenari de l'AEC
El president ha presidit el centenari de l'AEC
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat les gràcies aquest vespre al món de l’excursionisme “per haver contribuït que Catalunya acumuli una sèrie de valors que avui ens ajudaran a veure una mica més clar l’horitzó enmig de les boires”. El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge durant l’acte d’inauguració del centenari de l’Agrupació Excursionista “Catalunya” (AEC), a qui ha atorgat bona part del protagonisme d’aquesta fita.
 
Durant el seu discurs, Artur Mas ha assenyalat que “quan un país té dificultats evidents ha de buscar en els seus sediments acumulats per veure quins són els valors que el poden ajudar a sortir de la situació complicada” i, en aquest sentit, s’ha mostrat confiat que en el cas de Catalunya “tenim prou valors positius per sortir-nos-en”.
 
En referència al món excursionista, el president ha destacat el fet que tots els moviments d’aquest sector que hi ha a Catalunya “han tingut un cert sentit i sentiment de país alhora” i aquesta barreja, ha subratllat, “és la que d’una forma o altra les ha empeltat amb l’essència del propi país”. “En el fons, tota la gent que té aquesta afició excursionista ha demostrat la simbiosi anímica amb una de les arrels del país: el paisatge”, ha manifestat el president.
 
Davant un nombrós públic format per amics, socis i col·laboradors de l’AEC, el cap de l’Executiu ha volgut acabar el seu parlament felicitant l’entitat pel seu centenari, una manera, ha dit, “de fer el cim”, i destacant el seu passat, però sobretot el seu futur.  “Una entitat té sentit en la mesura que té passat i trajectòria, però sobretot quan té voluntat de seguir sent i un projecte de futur”, ha reblat.

1  

Imatges

Centenari AEC

Centenari AEC 389