Esport

La Secretaria General de l'Esport lidera un Pla Estratègic per fomentar els esports de neu i gel a Catalunya

query_builder   14 maig 2012 19:51

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport lidera un Pla Estratègic per fomentar els esports de neu i gel a Catalunya

La Secretaria General de l’Esport ha impulsat l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Esports d’Hivern a Catalunya per analitzar-ne la situació actual i proposar actuacions per potenciar la pràctica dels esports de neu i de gel al nostre país. El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha acollit avui la primera reunió del Consell Directiu del Pla, amb la benvinguda a càrrec de secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
sge
El Pla Estratègic d’Esports d’Hivern a Catalunya està pensat per ajudar tant a la promoció de l’esport de base com als processos de tecnificació i alt rendiment dels esports d’hivern, amb la voluntat de tenir esportistes amb opcions d’obtenir millors resultats en l’alta competició. El projecte, per tant, també reforçarà els diversos treballs i projectes de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022.
 
El Govern ha volgut intregrar en el Consell Directiu del Pla les institucions i agents més representatius del sector, i directament vincultats en aquesta matèria. El Consell Directiu està format pels següents membres:
 
• Federació Catalana d’Esports d’Hivern
• Federacions catalanes d’esport paralímpic (Paràlisi Cerebral, Deficients Visuals i Discapacitats Físics)
• Unió de Federacions Esportives de Catalunya
• Unió de Consells Esportius de Catalunya
• Ajuntament de Barcelona
• Comarques del Pirineu
• Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya
• Oficina de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022
• Generalitat de Catalunya (Consell Català de l’Esport, Centre d’Alt Rendiment Esportiu, Agència Catalana de Turisme, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Departament d’Ensenyament, Departament de Territori i Sostenibilitat, i Secretaria General de l’Esport)
 
La primera reunió d’aquest Consell Directiu ha donat el tret de sortida a la feina continuada que ha de realitzar la Comissió de Treball, i haurà d’aprovar, a mitjan juliol, la proposta final de Pla Estratègic. La Comissió de Treball es reunirà amb més d’una setantena d’experts en les vessants de promoció, tecnificació i alt rendiment, instal·lacions, organització i recursos dels esports de neu i de gel.
 
La reunió d’avui ha comptat amb la presència, entre d’altres, d’Òscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern; Carles Muñoz, president de Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals; David Moner, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Jaume Domingo, president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya; Òscar Grau, director de l’Oficina Tècnica de Barcelona-Pirineus 2022, en representació de l’Ajuntament de Barcelona; Robert Costa, director del CTEH Val Aran, en representació del Conselh Generau d'Aran; l’alcalde d’Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; David Vallvé, en representació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i Xavier Nolla, president de l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya; Mònica Bosch, responsable d’Esports de l’Oficina Tècnica Barcelona-Pirineus 2022, i Òscar Gallego, secretari tècnic del Pla.
 
A més d’Ivan Tibau, la Generalalitat ha estat representada pel director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco; el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé; el cap de l’Àrea Alt Rendiment i Esport Federat de la Secretaria General de l’Esport, Carles Giralt; el director del CAR de Sant Cugat, Joan Fontseré; el director de Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; el director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Pere Calvet; el subdirector d’Ordenació de Formació Professional del Departament d’Ensenyament, Jordi Blanch, i el coordinador de relacions interdepartamentals a les Estacions de Muntanya del Departament de Territori i Sostenibilitat, Xavier Civit.

1  

Imatges

Foto dels assistents a la reunió

Foto dels assistents a la reunió 318