Educació

Ensenyament implanta una nova via d'accés als cicles de grau superior des dels cicles de grau mitjà a través d'un curs amb prop de 6.000 places

query_builder   5 juny 2012 11:13

event_note Nota de premsa

Ensenyament implanta una nova via d'accés als cicles de grau superior des dels cicles de grau mitjà a través d'un curs amb prop de 6.000 places

 
  • El nou curs de formació específica per a l’accés al grau superior permetrà el pas al grau superior sense necessitat de presentar-se a les proves d’accés. 
  • L’alumne haurà de cursar cinc matèries: llengua catalana, llengua castellana, anglès, matemàtiques, a més d’una matèria opcional.
  • El nou curs s’impartirà en el 2012-2013 a gairebé un centenar de centres de FP, públics i privats.
  • S’hi podran inscriure els alumnes que han superat un cicle de grau mitjà.
 
 
El Departament d’Ensenyament ha preparat la regulació d’un nou curs de formació específica per a l’accés al grau superior. Aquest curs –que comptarà amb un total de 5.950 places- serà alternatiu a les proves d’accés i constitueix una nova via per passar des del grau mitjà al grau superior. El curs està reservat a les persones que han obtingut la titulació de tècnic per haver superat completament un cicle de grau mitjà. Aquest curs té també com a objectiu poder ajudar a joves que poden estar sense feina perquè es tornin a incorporar en el sistema educatiu no universitari.
 
El curs s’estructura en dues parts, amb un total de 20 hores lectives setmanals. La part comuna consta de tres matèries: llengua catalana, llengua castellana i llengua anglesa. La part específica consta de dues matèries: matemàtiques (que té caràcter obligatori) i una matèria opcional que es podrà triar entre diverses opcions, entre les quals hi ha: física-tecnologia, química-biologia, economia i empresa i psicologia i sociologia. La matèria opcional podrà donar preferència d’accés als cicles superiors més vinculats amb l’especialitat.
 
Els graduats en grau mitjà de formació professional podran beneficiar-se d’aquest curs, que disposarà de 5.950 places (3.990 en centres públics i 1.950 en centres privats). La superació del curs permetrà ingressar en el grau superior sense necessitat d’inscriure’s i presentar-se a les proves d’accés.
 
Per altra banda també s’ha creat un curs d’accés als cicles formatius de grau mitjà que es podrà impartir en els centres privats que ho sol·licitin. Aquest curs es durà a terme als centres públics a partir del curs 2013-2014.
 
El curs d’accés de grau superior té estipulat un preu públic per la prestació del servei docent de 240 euros. En el cas del curs d’accés al grau mitjà el preu quedarà establert, de cara a la seva implantació futura, establert en 190 euros.
 
 
5 de juny de 2012