Cultura

Es presenta la 50a edició del Festival de la Porta Ferrada

query_builder   5 juny 2012 14:08

event_note Nota de premsa

Es presenta la 50a edició del Festival de la Porta Ferrada

  • Programa 33 actuacions del 23 de juny a l’11 de setembre
Acte de presentació del Festival de la Porta Ferrada
La 50a edició del Festival de música de la Porta Ferrada s’ha presentat avui en un acte en el qual han participat el director de l’àrea de música de l’Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura, Albert Bardolet; l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó; i el director del festival, Albert Mallol. El Festival de la Porta Ferrada, el més antic que se celebra a Catalunya,  tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols del 23 de juny a l’11 de setembre.
 
Albert Bardolet ha felicitat a l’organització del festival “per la seva trajectòria i per la fusió de músiques que atrauen a un públic ampli i divers”. També ha remarcat “l’esforç que duen a terme any rere any els diferents festivals de la Costa Brava, així com el seu esperit de col·laboració per oferir una programació de qualitat”.
 
El director artístic del festival, Albert Mallol, ha destacat que el festival aposta per “sumar públics i per oferir un bon espectacle” i ha ressaltat que l’esdeveniment inclou la celebració dels quaranta anys de la Companyia Comediants, amb els quals es durà a terme un cercavila pel Passeig del Mar en què participaran diversos col·lectius culturals de la ciutat.
 
L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, ha destacat el festival com a “element de promoció de la ciutat” i ha remarcat “l’esforç comú per tirar aquest projecte endavant”. També ha declarat la voluntat de traslladar el festival a un nou espai cara a l’any vinent.
 
El Festival de la Porta Ferrada programa 33 actuacions, entre les quals destaca la celebració dels 25 anys de Tradicionàrius; un concert d’homenatge al 50è aniversari del primer concert dels Rolling Stones a càrrec de The Smoking Stones; una proposta de música combinada amb temes escènics sota el nom de La cerimònia de la llum, amb els artistes Lidia Pujol i Roger Mas; el concert extraordinari del 50è aniversari de Zubin Mehta i l’Orquestra Filarmònica d’Israel; i els concerts de Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina i Ana Belén. D’altra banda, Alanis Morrisette presentarà en exclusiva el seu darrer àlbum.
 
El festival també inclou un espectacle de dansa de la Companyia Antonio Gades, i un nou bloc d’àmbit pop, en què es pretén arribar a nous públics amb la col·laboració del Festival Pròxims, dedicat a la música Indie catalana.

2  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: 50è Festival de la Porta Ferrada

Dossier de premsa: 50è Festival de la Porta Ferrada
PDF | 4263

Fotografia de la presentació del 50è Festival de la Porta Ferrada

Fotografia de la presentació del 50è Festival de la Porta Ferrada
JPG | 1803