• Boi Ruiz precisarà les actuacions previstes al Pla de Salut en relació amb els malalts crònics
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, reivindicarà el Corredor Mediterrani durant el ple del Parlament que s’inicia avui. El conseller de Territori expressarà la voluntat del Govern català d’impulsar les infraestructures ferroviàries en resposta a una pregunta oral sobre les actuacions previstes pel Govern en relació amb l’àmbit ferroviari regional i, en concret, en el perllongament horari de la línia de tren Girona-Figueres.  El compromís amb les infraestructures es reafirmarà l’endemà que l’Executiu català anunciés que demanarà l’empara al comissari de Transports europeu davant del desinterès del Govern espanyol a l’hora de potenciar el Corredor Mediterrani, malgrat que estarà “obligat” a fer les inversions necessàries al tractar-se d’un eix prioritari per a Europa. Ahir el Govern va definir les inversions que caldrà executar a curt termini perquè el teixit productiu i els ports catalans estiguin connectats amb Europa abans del 2015.
 
Els esdeveniments econòmics, tant a escala nacional com internacional, també seran protagonistes del ple d’aquesta setmana. El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s’encarregarà de donar el punt de vista del Govern sobre la situació del sector financer a Catalunya després dels moviments succeïts les darreres setmanes. Mas-Colell també donarà compte de les actuacions de la Generalitat després dels últims moviments en el sistema bancari espanyol i precisarà les implicacions que tenen per a Catalunya. El titular d’Economia i Coneixement també farà una valoració dels pagaments efectuats al Pla de dotació de proveïdors.
 
Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, esmentarà les actuacions que té previstes el Govern en relació amb els pacients de malalties cròniques d’acord amb el Pla de Salut aprovat el mes de febrer passat. I la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, valorarà l’estat del sistema educatiu català. Finalment, el conseller d’Interior, Felip Puig, opinarà sobre les patrulles veïnals a les comarques de Lleida. El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc X. Mena, valorarà les inversions anunciades per una important empresa del sector de l’automoció a Catalunya. I la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega, donarà el punt de vista del Govern sobre la coordinació del l’Executiu.
 
Un cop finalitzades les preguntes orals al Govern, s’iniciarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista a les 11 hores.
 
 
Projecte de llei de captura i possessió d’ocells cantaires
 
Al marge de la sessió de control al Govern i al president, el ple del Parlament d’aquesta setmana també comptarà amb el debat a la totalitat del Projecte de llei de captura i possessió d’ocells cantaires, i de dues proposicions de llei de modificació dels estatuts dels expresidents de la Generalitat. A més a més, el síndic major de Comptes, Jaume  Amat, presentarà el compte general de la Generalitat corresponent al 2009.
 
 
Sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat
 
El ple del Parlament també votarà la sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè expliqui el nou pla d’ajustos per estalviar 1.5000 milions d’euros, en línia amb la vocació de transparència del Govern i atenent la voluntat expressada pel president “d’explicar el que estem fent i per què ho estem fent”.