Empresa i Treball

El Departament d'Empresa i Ocupació participa en el saló per a empresaris i emprenedors Bizbarcelona

query_builder   10 juny 2012 12:00

event_note Nota de premsa

El Departament d'Empresa i Ocupació participa en el saló per a empresaris i emprenedors Bizbarcelona

 
  • El saló se celebrarà els propers 13 i 14 de juny al recinte firal de Montjuïc
 
  • Enguany Catalunya és reconeguda com a Regió Emprenedora Europea (EER) per la seva capacitat per a estimular el seu entorn emprenedor i el seu teixit productiu
 
El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya participa un any més en el saló Bizbarcelona, que tindrà lloc els propers 13 i 14 de juny al recinte firal de Montjuïc, amb l’objectiu de donar suport a l'emprenedoria i al desenvolupament empresarial.
 
Vols crear la teva empresa? Vols fer créixer el teu negoci? Busques finançament? Durant els dies de celebració del bizbarcelona, el Departament d’Empresa i Ocupació cercarà donar resposta a aquestes i altres preguntes formulin les persones emprenedores.
 
Per aquest motiu, el Departament hi participa amb un estand on els emprenedors i empresaris podran trobar informació sobre serveis i recursos per a la creació, creixement i finançament empresarial. També s’hi ofereixen diverses sessions de networking, informatives i tallers de treball que faciliten solucions per a la creació, finançament, creixement, internacionalització i innovació de les empreses.
 
Una de les activitats destacades és l’espai Assessora’t en internacionalització, un servei personalitzat d’assessorament que ajuda a l’empresari a elaborar el full de ruta per iniciar la internacionalització. En el cas que l’empresari ja exporti,  s’oferiran recursos per ampliar els mercats d’exportació i consolidar la posició global. 
 
En el marc del bizbarcelona es presentarà l’estudi GEM – Catalunya 2011, que tindrà lloc el dia 14 de juny a les 13:00 hores. L’acte el presidiran el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, i el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Alejo Trullàs. Aquest estudi analitza l’activitat emprenedora així com la propor­ció de la població adulta a Catalunya involucrada en activitats empresarials i de creació d’empreses durant l’any 2011.
 
Durant els dos dies de celebració del saló, també hi hauran diverses conferències i taules rodones amb experts relacionats amb l’emprenedoria i el desenvolupament empresarial. A tall d’exemple, el dia 13 a les 17:00 hores, el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, pronunciarà una conferència sobre “La cooperativa, empresa del segle XXI: un món de possibilitats”.
 
L’emprenedoria social també tindrà el seu espai al saló. El dia 14 a les 12:00 hores tindrà lloc una ponència i taula de diàleg amb experts i coneixedors sota el títol “Emprenedoria Social: afrontar nous reptes, obrir noves oportunitats”.  
Catalunya, Regió Emprenedora Europea l’any 2012
 
Enguany, Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Emprenedora Europea (EER) per la seva capacitat per a estimular el seu entorn emprenedor i el seu teixit productiu, tot seguint les recomanacions que emanen les directrius comunitàries.
 
Dins el marc del Bizbarcelona, ACC1Ó organitza el taller EER Co-opetition Event, un espai on 6 emprenedors catalans i 6 emprenedors europeus presentaran el seu model de negoci i es realitzaran diferents dinàmiques per identificar potencials partners i/o col·laboradors. El taller es farà en col·laboració amb la Fundació INLEA.