· A través d’aquestes sessions el Departament assessora empreses i persones emprenedores - a través d’ACC1Ó -, sobre els instruments de finançament més adequats per als seus projectes.
· L’objectiu és que més de 500 empreses puguin accedir als recursos que necessiten per finançar la innovació, la internacionalització i el seu creixement empresarial.
· Les sessions són quinzenals i es duen a terme a la seu d’ACC1Ó a Barcelona, així com també a d’altres punts del territori.
El Departament d’Empresa i Ocupació ha posat en marxa un nou cicle de sessions per a pimes i emprenedors catalans que recullen tots els instruments disponibles per finançar els seus projectes. Les Sessions d’Orientació Financera, organitzades pel Departament a través d’ACC1Ó, es dirigeixen a empreses que busquen finançament per als seus projectes d’innovació, internacionalització o creixement.
Les sessions tenen un enfocament pràctic i volen respondre als dubtes més comuns als que s’enfronten els empresaris i emprenedors a l’hora de finançar un projecte: Quants diners necessito? Què he de finançar? En quin moment necessito els diners? Quant he d’aportar ara i quant en el futur? Com serà el creixement de l’empresa?
Eines de finançament disponibles
A les sessions s’hi expliquen les eines de finançament públic i privat, en capital i en deute, que millor encaixen amb les necessitats de les empreses per definir una estratègia de finançament adequada. Les jornades presenten informació detallada sobre diferents instruments: préstecs, avals, xarxes d’inversors privats o business angels i fons de capital risc.
Assessorament a més de 500 empreses catalanes
Aquestes Sessions d’Orientació Financera són quinzenals i es duen a terme a diferents punts de Catalunya, amb l’objectiu d’assessorar més de 500 empreses catalanes durant el 2012. La propera sessió està prevista per al 21 de juny a la seu d’ACC1Ó a Barcelona.
Les sessions estan conduïdes per experts d’ACC1Ó, i a cada una hi participa un representant d’entitats gestores de capital risc (SUMA Capital, Venturcap, Caixa Capital Risc), xarxes d’inversors privats (ESADE, IESE) o entitats públiques de finançament (Institut Català de Finances, ENISA), que respondran als dubtes dels emprenedors.