Interior

El conseller Puig es reuneix amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera

query_builder   11 juny 2012 19:11

event_note Nota de premsa

El conseller Puig es reuneix amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera

FOTO
El conseller d’Interior, Felip Puig, s'ha reunit aquesta tarda amb l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, al Departament d’Interior. En la trobada, alcalde i conseller han manifestat la voluntat de col·laborar i cooperar per treballar en l’eradicació de la prostitució a les carreteres catalanes, i en concret a Gavà, a la autovia C-31.
 
El conseller Puig ha posat de relleu la feina feta per l’ajuntament de Gavà en els darrers temps, ha dit que “és un bon exemple” i que “hem de continuar treballant“. El conseller ha explicat que la modificació de la llei de carreteres de Catalunya “ens ha de permetre per motius de seguretat viària començar a intervenir, i això és ja imminent”. “Aquesta setmana els Mossos d’Esquadra començaran ja a prendre i aixecar actes en aquest sentit, tant als que ofereixen com als que demanen serveis sexuals a les carreteres”.
 
El titular d’Interior ha recordat que aquest és un primer pas i que també “estem treballant en una llei de l’espai públic que ha de venir a donar homogeneïtat, coherència i cobertura legal a les ordenances municipals que, ajuntaments com el de Gavà, han desenvolupat en els darrers temps”. Puig ha destacat que “des de Catalunya hem començat a abordar el tema de la prostitució” i ha instat al Govern espanyol a plantejar-s’hi perseguir l’exercici de la prostitució a l’espai públic.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha destacat que “portem anys treballant el tema del control de la prostitució a l’autovia de Castelldefels, vam ser un municipi pioner en la modificació de les ordenances” i “hem vingut a oferir i demanar la col·laboració de la Generalitat, del Departament, per continuar en aquesta tasca”.
 
En aquest sentit, Balsera ha recolzat mesures com la penalització de la prostitució a l’espai públic: “Nosaltres continuem demanant aquesta col·laboració i continuen demanant aquesta actuació, perquè per nosaltres és molt important anar disminuint mica en mica aquest fet en la nostra ciutat”.
 
Altres dels temes que l’alcalde de Gavà ha plantejat en aquesta trobada ha estat un possible reforç policial a la zona de les platges de cara a l’estiu. El conseller Puig ha recollit la petició de l’alcalde i ha dit que estudiarem “de quina manera entre la Generalitat, Mossos i la Policia Local de Gavà podem col·laborar i coordinar-nos més per tenir una campanya estival amb major garanties de convivència i seguretat”.