Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Pelegrí assisteix a la reunió del Patronat de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència

El conseller ressalta la tasca d'aquesta entitat i afirma que la Generalitat potencia els beneficis de la dieta mediterrània per a la salut

query_builder   12 juny 2012 16:09

event_note Nota de premsa

Pelegrí assisteix a la reunió del Patronat de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència

El conseller ressalta la tasca d'aquesta entitat i afirma que la Generalitat potencia els beneficis de la dieta mediterrània per a la salut

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha assistit avui a la reunió del Patronat de la Fundació Alícia, Alimentació i Ciència. 
 
En el decurs de la trobada, s’han aprovat els informes de gestió i els comptes anuals de la Fundació corresponents a l’exercici 2011, i s’ha fet un repàs dels projectes que actualment estan en marxa. Pelegrí ha ressaltat la important tasca que duu a terme la Fundació Alícia i ha recordat que el Departament que encapçala ha donat sempre suport a aquesta iniciativa.
 
De fet, Pelegrí considera que s’ha de fer pedagogia social del maridatge entre dieta mediterrània i salut, perquè la societat catalana assumeixi el concepte següent: el consum dels aliments catalans de qualitat, que formen part de la dieta mediterrània, és la millor manera d’ingerir aliments que afavoreixen la salut humana.
 
Aquesta pedagogia, la duu a terme el Departament d’Agricultura mitjançant diverses campanyes a favor d’una alimentació sana i equilibrada, basada en la dieta mediterrània. Per exemple, s’està duent a terme una campanya a moltes escoles de Catalunya a fi de fomentar el consum de fruites i verdures com a elements clau de la dieta mediterrània. Es tracta que les noves generacions prenguin consciència de la necessitat de seguir un model alimentari que fomenti la salut.
 
La Fundació Alícia, Alimentació i Ciència és un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en la cuina i a la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, amb vocació social i oberta al públic per promoure la bona alimentació.