Recerca i Universitats

Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les últimes matèries comunes

query_builder   13 juny 2012 17:03

event_note Nota de premsa

Els estudiants s'han examinat avui a les PAU de les últimes matèries comunes

En el segon dia de les proves d'accés a la universitat (PAU), els estudiants s'han examinat de les últimes matèries comunes: Història o Història de la filosofia, i Llengua estrangera. En la primera prova, un total de 14.882 estudiants (59%) han triat Història de la filosofia mentre que 10.548 (41%) han optat per Història.  
 
La prova d'Història ha presentat dues opcions. A la primera els alumnes s’han enfrontat a un fragment de les Bases de la Unió Federal Nacionalista Republicana. En la segona opció, els estudiants han comentat una il·lustració del setmanari La Campana de Gràcia. En tots dos casos, els estudiants han hagut de contextualitzar històricament els exercicis i respondre preguntes relatives al seu contingut.
 
A la prova d’Història de la filosofia els alumnes han pogut triar entre un fragment de l’obra Meditacions metafísiques, de René Descartes, i un text de La República, de Plató. En tots dos casos, els estudiants han hagut d’exposar les idees principals del text i el pensament de l’autor.
 
L’opció majoritària de llengua estrangera ha estat l’anglès - 24.746  estudiants-, molt per davant del francès - 569 -, l'alemany - 73 - i l’italià - 39. Avui també s’han realitzat exàmens de Dibuix artístic, Llatí i Matemàtiques. A la tarda els estudiants es podran examinar de Literatura castellana o Tecnologia industrial.
 
Els horaris dels exàmens de demà dijous, últim dia de les PAU, són els següents:
 
Dijous, dia 14
8.30-10.00
Geografia
Física 
10.30-12.00
Cultura audiovisual
Grec
Biologia
12.30-14.00
Anàlisi musical
Economia de l’empresa
Química
14.00-15.00
     DESCANS
15.00-16.30
Història de l’art
Electrotècnia
 
Els exàmens en format pdf. estan disponibles al web de la secretaria d’Universitats i Recerca, a l’adreça: http://www.gencat.cat/economia/ur/ambits/universitats/acces/vies/pau/examens/index.html

1  

Fitxers adjunts

Comunicat segon dia PAU

Comunicat segon dia PAU
PDF | 66