Oficina del President

El president amb Josep Massot

El president Mas felicita Josep Massot i Muntaner, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

El filòleg, historiador i editor, ha rebut el premi d'Òmnium Cultural en reconeixement a la seva aportació a la cultura catalana

query_builder   14 juny 2012 09:54

event_note Nota de premsa

El president Mas felicita Josep Massot i Muntaner, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

El filòleg, historiador i editor, ha rebut el premi d'Òmnium Cultural en reconeixement a la seva aportació a la cultura catalana

El president Mas conversa amb Josep Massot instants abans de rebre el premi
El president Mas conversa amb Josep Massot instants abans de rebre el premi

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha felicitat personalment aquesta nit Josep Massot i Muntaner, proclamat Premi d'Honor de les Lletres Catalanes d'enguany. El cap de l'Executiu ha conversat amb el filòleg poc abans que la presidenta d'Òmnium CUltural, Muriel Casals, li entregués el guardó de la 44a edició del premi que li ha con concedit l'entitat en un emotiu acte al Palau de la Música Catalana.


El jurat del premi ha decidit guardonar a Massot per l'obra que ha aportat com a estudiós del coneixement de la història de la cultura catalana; per la seva notable tasca a les Publicacions de l'Abadia de Montserrat, que ha acostat a milers de lectors el treball literari, erudit i artístic de grans figures de la història, i perquè ha considerat que Massot és un model exemplar de treball lleial i perseverant exercit al servei de la identitat cultural de la pàtria.


Durant el seu discurs, Massot ha fet una crida a favor de la unitat de la llengua i la cultura arreu dels Països Catalans i ha agraït emocionat el premi al jurat, a tots els col·laboradors i amics que han estat al seu costat al llarg de la seva trajectòria i, molt especialment, a l'Abadia de Montserrat.


Josep Massot i Muntaner, filòleg, historiador i editor, fa 40 anys que dirigeix les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Nascut a Palma, el 1941, ha destacat en el camp de la historiografia, la documentació i per la seva tasca com a editor i impulsor d’institucions essencials per a la llengua i la cultura catalanes. Des de Montserrat, Josep Massot i Muntaner ha realitzat una tasca permanent d’historiografia en àmbits com l’església a Catalunya i Mallorca i la seva aportació a la cultura catalana, i la Guerra Civil, especialment a Mallorca. Ha estat també director durant molts anys de la revista internacional Studia monastica i actualment dirigeix Serra d’Or i Randa. Forma part del consell de redacció de Llengua & Literatura (que va fundar el 1986), i d’Estudis Romànics i del consell editor d’Els Nostres Clàssics.


A l'acte d'entrega del 44è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes també hi han assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.

1  

Imatges

President Mas i Josep Massot

President Mas i Josep Massot 330