Territori

La gestió de residus de la construcció modera la caiguda iniciada fa sis anys

query_builder   15 juny 2012 10:29

event_note Nota de premsa

La gestió de residus de la construcció modera la caiguda iniciada fa sis anys

  • L’any 2011 es van gestionar 3,2 milions de tones de residus de la construcció, un 9% menys que l’any anterior
  • L’aposta per la reutilització i el reciclatge s’està consolidant en el sector
L’any passat es van gestionar 3.200.000 tones de residus de la construcció i demolició (RCD), és a dir, un 9% menys que l’any 2010 i gairebé un 71% menys que al 2006, quan es va assolir la màxima quantitat tractada mai a Catalunya des que existeixen dades (2001). Així ho ha avançat el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, aquest matí durant l’obertura de la jornada “Reciclar per construir”, que organitza el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports.
 
En aquest sentit, la generació de RCD continua la seva tendència descendent, iniciada a partir del començament de la crisi de la construcció. Si l’any 2006 es van gestionar la xifra rècord de 10,6 milions de tones, les dades han anat baixat amb descensos anuals d’entre el 25% i el 36% anual entre els anys 2007 i 2010 fins a assolir, aquest 2011, el seu mínim històric. Tot i això, aquest darrer descens anual ha estat menor, només del 9%.
 
Malgrat tot, l’aposta per la reutilització i el reciclatge s’està consolidant en el sector. L’any 2011 es van gestionar a través de plantes de reciclatge i triatge un 50,5% del total de RCD generats, és a dir, 1.612.000 tones de residus. D’altra banda, al 2011, un 49,5% dels residus de la construcció generats es van portar a dipòsit controlat.
 
Els RCD són aquells residus que provenen d'enderrocaments d'edificis, d’excavacions de sòls o d’execució d’obres viàries i de les restes dels materials de construcció de les obres de nova planta i de les de reformes en habitatges o urbanitzacions.
 
Tost ha animat el sector a continuar contribuint a la sostenibilitat del model de gestió de residus català i ha dit que és “ imprescindible” impulsar la recerca en l’ús de materials reciclats per a la construcció. La jornada la  clou aquest migdia el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot.
 
(Al document adjunt hi trobareu la nota de premsa amb gràfics)

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 43