Empresa i Treball

OCUPACIÓ

34 ens locals gironins subscriuen el conveni de col·laboració en matèria d'intermediació i orientació laborals signat per Empresa i Ocupació i la Diputació de Girona

query_builder   19 juny 2012 14:20

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

34 ens locals gironins subscriuen el conveni de col·laboració en matèria d'intermediació i orientació laborals signat per Empresa i Ocupació i la Diputació de Girona

 
·        La demarcació de Girona esdevé la primera de tot Catalunya en què ambdues administracions i les entitats que s’hi adhereixin podran unir mètodes i eines de l’àmbit de l’ocupació en benefici de les persones en atur i de les empreses.
 
 
La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació i directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, han presentat el desenvolupament del conveni de col·laboració signat per ambdues administracions en l’àmbit de la intermediació i l’orientació laborals.
 
El conveni de col·laboració permet a la Diputació de Girona posar a disposició dels ens locals de la demarcació el Sistema d’Orientació i Intermediació laboral , Galileu i el portal públic d’ocupació Feina Activa, ambdues aplicacions del SOC.
 
La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha destacat que aquesta col·laboració en matèria d'intermediació i orientació laborals entre administracions públiques és una “experiència pionera a Catalunya” que suposa “un pas endavant” de cara a “millorar” el servei als ciutadans i a les empreses amb “transparència, agilitat, eficàcia i eficiència”.
 
Per la seva banda, el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha posat èmfasi en que l'acord entre administracions “és bàsic i imprescindible per obtenir un resultat òptim pel ciutadà” i ha posat de relleu “la importància d'aquest instrument de coordinació territorial per treballar en xarxa en un moment en que els recursos són pocs”.
 
L’acord de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el SOC, i la Diputació de Girona ha permès que avui un total de 34 ens locals gironins (ajuntaments, consells comarcals, etc...) hagin subscrit un conveni amb la Diputació de Girona que permetrà compartir informació i metodologia, de manera que es fa un pas endavant en l’e-governança afavorint la col·laboració entre administracions, una major cobertura dels serveis i una millor optimització dels recursos.
 
Amb aquest conveni de col·laboració, la demarcació de Girona és la primera de Catalunya on el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, la Diputació de Girona, els Consells Comarcals i els Ajuntaments, uneixen i coordinen mètodes i eines d’orientació i intermediació laborals en benefici de les persones en situació d’atur i empreses.
 
Els tres primers municipis que han començat a implementar i executar el contingut d'aquest conveni de col·laboració, que no comporta cap contraprestació econòmica entre les parts, són els de Salt, Llagostera i Banyoles, integrants de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona.
 
Els avantatges de la col·laboració en orientació i intermediació laboral
 
El treball en xarxa entre les administracions ha de permetre establir un model àgil i competitiu entre l’àmbit local i les oficines de treball del SOC, que ofereix serveis personalitzats, pròxims, adaptats i de fàcil accés.
 
Aquest sistema ha de mantenir un elevat grau de complicitat, acompanyament i coordinació que es realitzarà des de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica sobre la base del model de cooperació territorial definit al projecte.
 
El conveni subscrit pel SOC i la Diputació de Girona facilitarà als tècnics dels municipis que s’hi sumin unes eines – Galileu i Feina Activa-  que contribuiran a millorar el servei d’orientació i intermediació laboral de les persones que hi resideixen.
 
Per exemple, en matèria d’orientació laboral, el programa Galileu permetrà al personal tècnic dels municipis registrar i fer el seguiment de les actuacions realitzades durant l’atenció individualitzada.
 
A més, els orientadors/es accediran de forma centralitzada a la informació disponible en les aplicacions del Servei d’Ocupació de Catalunya necessàries per a la gestió de l’orientació.
 
D’aquesta manera, el personal orientador dels municipis tindran accés a recursos metodològics per fer la seva tasca i podran conèixer i intercanviar informació sobre oportunitats professionals per les persones que cerquen feina, fomentant el treball en xarxa amb les diferents administracions.
 
En segon lloc, en l’àmbit de la intermediació laboral, es posa a disposició de la Diputació de Girona un sistema basat en el portal públic d’ocupació Feina Activa que permetrà donar-s’hi d’alta a entitats locals, com a centres de treball vinculats a la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica de la Diputació, per fer possible la gestió de persones candidates i ofertes de treball.
 
Els tècnics dels municipis interessats podran donar serveis a les persones gestionant les seves candidatures a ofertes, els seus currículums, buscant ofertes en nom dels demandants d’ocupació i gestionar les comunicacions. I de cara a les empreses, els tècnics podran crear les ofertes, gestionar les candidatures i fer-les visibles externament, el que afavorirà una major adequació entre l’oferta i la demanda.
 
Ens locals adherits:
 
Ajuntaments: Arbúcies, Banyoles, Begur, Breda, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Castelló d’Empúries, Celrà, Figueres, l’Escala, La Bisbal d’Empordà, Llagostera, Lloret de Mar, Palamós, Quart, Ripoll, Riudellots de la Selva, Salt, Sant Hilari Sacalm, Sarrià de Ter, Sant Gregori, Vidreres i Vilablareix.
 
Altres ens locals: Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consell Comarcal de la Cerdanya, Consell Comarcal del Baix Empordà, Consell Comarcal del Gironès, Consorci per a la promoció de les Preses i a la Garrotxa, Consorci Ripollès Desenvolupament, IMPC (Olot), Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, Mancomunitat de la Vall de Camprodón, Nexes Forallac SAM (Ajuntament de Forallac).
 
 

2  

Fitxers adjunts

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, acompanyats de representants dels ens que han subscrit el conveni

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, acompanyats de representants dels ens que han subscrit el conveni
JPG | 1004

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals,Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, en l'acte de presentació del conveni.

La secretària d'Ocupació i Relacions Laborals,Esther Sànchez, i el president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, en l'acte de presentació del conveni.
JPG | 1046

`