Direcció General de Comunicació

Venda edifici

El Govern aprova la venda del tercer edifici públic i el posterior lloguer a favor de la Generalitat

query_builder   19 juny 2012 13:44

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la venda del tercer edifici públic i el posterior lloguer a favor de la Generalitat

  • L’immoble, que acull la Direcció General de Medi Natural i l’Agència de Residus de Catalunya, a Barcelona, s’ha adjudicat per 14,5 milions d’euros
 
  • L’operació s’emmarca en el programa d’alienació d’immobles per reduir dèficit públic i equilibrar les finances de la Generalitat 
 
El Govern ha aprovat avui la venda i el posterior contracte de lloguer a favor de la Generalitat d’un immoble situat al número 80-86 del carrer del Doctor Roux de Barcelona. L’edifici ha estat adquirit per Vidacaixa per un import de 14,5 milions d’euros. Amb una superfície de 7.983 metres quadrats –repartits en 5 plantes, una planta baixa i un soterrani–, actualment acull els serveis de la Direcció General de Medi Natural i l’Agència de Residus de Catalunya. D’acord amb el contracte de compravenda, la Generalitat continuarà a l’edifici durant un mínim de 15 anys, amb un lloguer anual d’1.116.504 euros.  
 
L’operació s’emmarca en el programa de privatitzacions que el Govern ha dissenyat per aconseguir reduir dèficit públic amb l’import íntegre de l’operació. Es tracta d’uns ingressos atípics que s’han previst per equilibrar les finances de la Generalitat, la mateixa fórmula que han utilitzat altres empreses i entitats en els darrers anys. Els ingressos aconseguits també es destinaran a reduir endeutament, ja que permetran cancel·lar els censos amb els quals es troben gravats els immobles. En concret, l’edifici del carrer del Doctor Roux tenia un cens de 5.300.000 euros.
 
Des de començaments d’any el Govern ja ha tancat tres operacions. La primera, el 27 de març passat, quan l’empresa Bancalé Servicios Integrales es va adjudicar la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat, situada al número 2-6 de l’avinguda Josep Tarradellas de Barcelona, per un import de 52 milions d’euros. La segona operació es va autoritzar el 22 de maig, amb la venda del número 221 del carrer de Muntaner de Barcelona a Mutual Mèdica de Catalunya i Balears per un total de 2,5 milions d’euros.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia