Justícia

L'abat de Montserrat visita el Centre Penitenciari Lledoners

query_builder   19 juny 2012 18:47

event_note Nota de premsa

L'abat de Montserrat visita el Centre Penitenciari Lledoners

El responsable de la comunitat benedictina coneix els tallers del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, on interns de la presó fabriquen productes comercialitzats a les botigues del Monestir
Departament de Justícia
El pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler, es va desplaçar ahir a la tarda al Centre Penitenciari Lledoners per conèixer de primera mà el model de rehabilitació català i, més concretament, els tallers que hi gestiona el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa del Departament de Justícia que promou la reinserció dels presos.
 
Durant la seva visita, el pare abat va visitar els diferents tallers productius del CIRE acompanyat del director territorial del CIRE, Manuel Revuelta. A la presó de Lledoners prop de 400 interns treballen actualment als diferents tallers productius i es formen en confecció industrial, bugaderia, fleca o muntatge industrial.
 
El pare abat també va fer un recorregut pels tallers artístics i culturals del mòdul 6, a més de conèixer la zona educativa del Centre.
 
L’Abadia de Montserrat contribueix a la tasca de reinserció del CIRE des de fa temps, comercialitzant alguns dels dissenys fabricats a presó i també donant a conèixer les activitats del CIRE a la comarca. Les botigues de l’Abadia distribueixen alguns dels productes de papereria i complements personals més destacats de la marca Made in CIRE, que té per objectiu prestigiar el treball penitenciari.
 
A la visita al Centre Penitenciari Lledoners, el pare abat va estar acompanyat  pel director general de Serveis Penitenciaris, Ramon Parés; el director del centre, Josep Font; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Jordi Moltó; l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, i el president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Manresa, Pere Casals.