Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Going Green posarà en marxa una planta de producció i assemblatge de motocicletes elèctriques a Catalunya

query_builder   21 juny 2012 14:02

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Going Green posarà en marxa una planta de producció i assemblatge de motocicletes elèctriques a Catalunya

 
 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ho ha anunciat avui després d’una reunió de treball amb representants de Going Green per parlar del projecte.
 
  • Going Green treballa en el sector de la mobilitat sostenible i fabricarà per primer cop motocicletes elèctriques pròpies. Les noves instal·lacions s’ubicaran a la Zona Franca de Barcelona i suposaran la creació de 50 nous llocs de treball.
 
  • El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
 
L’empresa Going Green, dedicada a projectes de mobilitat sostenible, posarà en marxa una planta de producció i assemblatge de motocicletes elèctriques a la Zona Franca de Barcelona.
 
Així ho ha confirmat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, després de mantenir una reunió de treball a la seu del Departament amb el conseller i director general de Going Green, Gonzalo Alonso, el conseller i director d’organització i mitjans, Valentín Porta, i el conseller de l’empresa, Miquel Costa. A la reunió també hi ha assistit el director d’Invest in Catalonia, Joan Josep Berbel, i Jordi Carbonell, subdirector general de política industrial.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha destacat que aquest és un projecte d’entre els 242 que el Departament, a través d’Invest i Catalonia està gestionant, una inversió “alineada amb uns del eixos de desenvolupament industrial en els que estem treballant, com és el de la  mobilitat sostenible i la mobilitat elèctrica”. El conseller ha ressaltat el fet que el Departament està treballant amb el sector de la moto des del primer moment, un sector “on tenim talent, i som capdavanters mundials en àmbits com el de l’enduro”. “Des del Departament seguim treballant amb d’altres empreses del sector de la moto d’arreu del món no només perquè vinguin a comercialitzar sinó perquè apostin també, com ara Going Green, per la fabricació”, ha afegit. El conseller ha destacat que “volem que Catalunya olori a motor o en aquest cas a bateria elèctrica”.
 
Per la seva part el conseller i director general de Going Green, Gonzalo Alonso, ha assenyalat que a Catalunya ”hem trobat l’ecosistema, l’entorn adequat per portar a terme aquesta iniciativa emprenedora”. Ha volgut destacar que aquest entorn ha facilitat la decisió, “els proveïdors estan aquí, d’una qualitat excepcional i amb experiència en el món de les dues rodes que no existeix en altres llocs del món, i a més ens hem trobat amb unes administracions públiques que consideren la moto elèctrica, un segment de futur i estan disposats a apostar per projectes com el nostre, i això es fonamental per un emprenedor”.
 
Les instal·lacions  de Going Green comptaran amb una superfície de 1.200 m² i suposaran la creació de 50 nous llocs de treball. D’aquesta manera la plantilla de l’empresa augmentarà dels 15 treballadors actuals a 65.
 
Amb aquest projecte Going Green - fundada el 2008 a Madrid - passa per primer cop a fabricar motocicletes elèctriques pròpies. Fins ara, l’empresa es dedicava a la distribució en exclusiva a l’Estat espanyol de diverses marques de vehicles elèctrics (cotxes, motocicletes i bicicletes).
 
La planta entrarà en funcionament el pròxim mes de setembre i l’objectiu de l’empresa és fabricar un mínim de 5.000 unitats anuals. Més del 80% dels proveïdors per als components de les motocicletes seran catalans.
 
El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, que ha assessorat l’empresa en la cerca de proveïdors locals.
 
El projecte de Going Green s’emmarca en el desenvolupament del Pla Estratègic per dinamitzar el sector de la motocicleta a Catalunya que la Direcció General d’Indústria va posar en marxa el 2011 i forma part de tot el seguit d’actuacions que està duent a terme el Departament d’Empresa i Ocupació a partir del Pla Tractor vinculat a la Mobilitat Sostenible inclòs en el Pla d’Actuacions Industrials i Empresarials 2012-2014 de la Generalitat de Catalunya.
 
La posada en marxa de la planta suposa el trasllat dels serveis centrals de Going Green –operacions, gestió de flotes, centre de control, administració i atenció al client –, de Madrid a Barcelona.
 
Actualment, Going Green és una empresa referent a l’Estat espanyol per a la comercialització de vehicles elèctrics i per a serveis de “sharing” de motocicletes i cotxes elèctrics, tant públics com per a empreses.
 
Going Green ha tancat el 2011 amb una facturació de 3,1 milions d’euros i espera augmentar el volum de negoci enguany fins als 4,5 milions. L’empresa preveu exportar aquest any un 10% de la producció de motocicletes a Europa i Llatinoamèrica, i augmentar aquesta quota fins al 30% l’any que ve.
 
 
Promoció i atracció d’inversions a Catalunya
 
El Govern de la Generalitat està treballant a dia d’avui en 242 projectes d’inversió d’empreses, preferentment estrangeres, i que estan pendents de decisió d’ubicació.
 
Des d’inici d’any el Departament d’Empresa i Ocupació ha materialitzat a través d’Invest in Catalonia un total de 17 projectes d’inversió. Aquests projectes han suposat una inversió de 102,55 M. d’euros, la creació de 1.258 llocs de treball directes i el manteniment de 1.532 llocs de treball addicionals.
 
Per països, el 64,70% d’aquests 17 projectes materialitzats han estat projectes d’empreses estrangeres, tractant-se sobre tot d’empreses franceses, nord-americanes, japoneses, alemanyes i suïsses.
 
A nivell sectorial, els 17 projectes materialitzats fins a 20 de juny d’enguany pertanyen principalment als sectors TIC (23,52% del total) agroalimentari (17,65% del total), automoció  (11,76% del total), entre altres.
 
El 2011, Invest in Catalonia va donar suport a un total de 38 projectes d’inversió, que van donar lloc a una inversió de 239,90 M. d’euros, la creació de 1.882 llocs de treball i el manteniment de 1.888 llocs de treball addicionals.
 
 
 

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb la delegació de l'empresa Going Green

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb la delegació de l'empresa Going Green
JPG | 2332

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb la delegació empresarial de Going Green.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, durant la reunió amb la delegació empresarial de Going Green.
JPG | 2342