·         Artur Mas ha assenyalat que serà una adequació “més tècnica que de l’estricte cor de la llei”
 
·         El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions des de Boston, on aquest matí visita les empreses Instrumentation Laboratory USA i Pfizer
El president Mas ha visitat l'empresa Instrumentation Laboratory USA, del Grup Werfen
El president Mas ha visitat l'empresa Instrumentation Laboratory USA, del Grup Werfen
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que el Govern adaptarà la Llei del Cinema a les directrius europees, però sense “trencar la filosofia de la llei, que és promoure l'ús del català”. “Serà una adaptació més tècnica que de l’estricte cor de la llei”, ha reblat.
 
Artur Mas ha recordat que a l’àmbit del cinema, juntament amb el de la justícia, és “on el català és menys present” i ha recordat l’acord al qual va arribar el Govern amb les majors, que “permetrà doblar moltes més pel·lícules al català”. El president ha destacat que fruit d’aquest acord “està augmentat la quota del català” en les pantalles catalanes.
 
El cap de l’Executiu ha valorat amb aquestes paraules el dictamen de la Comissió Europea que demana una modificació de la Llei del Cinema per adequar-la a la normativa comunitària. El president Mas ha fet aquestes declaracions des de Boston, en el marc del seu viatge als Estats Units, on aquest matí visita les seus de les empreses Instrumentation Laboratory USA, del grup Werfen, i Pfizer.
 
Abans de visitar les instal·lacions d’Instrumentarion Laboratory, el president ha assenyalat que Werfen és una empresa catalana “de punta tecnològica, que fa molts anys que va invertir als Estats Units i, a més, hi fabrica”. Aquest fet “demostra que al nostre país hi ha empreses potser poc conegudes que fan feina d'internacionalització”, ha dit.

1  

Imatges

Visita a Instrumentation Laboratory

Visita a Instrumentation Laboratory 555