Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

Torrelles de Llobregat, exemple de col·laboració

query_builder   22 juny 2012 14:32

event_note Nota de premsa

Torrelles de Llobregat, exemple de col·laboració

El delegat del Govern, Salvador Jorba, s’ha reunit aquest matí amb l’alcalde de Torrelles, Ferran Puig i l’equip de govern d’aquest Ajuntament. El delegat ha constatat la capacitat de mobilització del veïnat en benefici del poble, quelcom que considera un exemple de col·laboració.
Generalitat de Catalunya
 
 
Contra la crisi, voluntariat. És el que han pensat els veïns de Torrelles que al maig passat van decidir pintar el casal de la gent gran i diferents punts del parc de Can Sostres, com façanes d'edificacions, gronxadors, bancs, baranes i murs. La iniciativa va sorgir de l'Associació de Veïns de Can Sostres i Cesalpina, que ha endegat la campanya “Torrelles, posa't guapa” per arranjar els principals espais públics del poble de cara a la 32a Festa de la Cirera, que es va celebrar el 2 i el 3 de juny. La idea va ser iniciativa d’un veí anglès que va considerar molt normal que la gent col·labori en aquelles necessitats del poble que signifiquen un benefici de la comunitat.
 
A més, l’alcalde ha explicat que han muntat un aula d’estudi en què els usuaris són els propis responsables del servei: apertura, tancament i funcionament. I entre d’altres projectes, l’alcalde, ha explicat que volen desenvolupar una ruta turística entre la Colònia Güell i Catalunya en Miniatura.
 
D’altra banda, al Baix Llobregat es produeix la meitat de la producció de cireres de Barcelona, que en bona part es concentren en aquesta població. El primer cap de setmana de juny, la cirera ha estat  protagonista a Torrelles, amb una fira comercial que inclou exposicions i actes com ara una taula rodona sobre l'agricultura periurbana “davant d'amenaces com la pressió urbanística i Eurovegas”. L’alcalde ha expressat al delegat la seva preocupació per  la situació del parc agrari i l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’atenció que aquesta tindrà amb els municipis petits que són, precisament, l’àrea d’esbarjo dels pobladors de la gran metròpoli.
 
El 25 de maig es va inaugurar l’Ateneu de Torrelles, un equipament finançat pel consistori, la Generalitat, l’Àrea Metropolitana i la Diputació. S’han invertit 3,4 milions d’euros en un edifici amb sala polivalent que compta amb escenaris, sales d’assaig i petits despatxos.

1  

Imatges

ANNEX

ANNEX 21