• El cap de l'Executiu ha estat entrevistat en directe per a tot el món al canal CNN International, en el marc del seu viatge oficial als Estats Units
El president Mas, poc abans de començar l'entrevista
El president Mas, poc abans de començar l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui des de Nova York, en una entrevista en directe i emesa a tot el món per la cadena CNN International, “l’exemple positiu” que està donant Catalunya en fer front a la situació econòmica, però ha denunciat la “càrrega enorme” que representa el dèficit fiscal. Ha explicat que “la diferència entre els diners que cada any Catalunya envia a Madrid i els que tornen és de 20.000 milions de dòlars”, que equival a “entre el 8 i el 9% del PIB català.”
 
El cap de l’Executiu, que ha estat entrevistat en el marc del seu viatge oficial als Estats Units, ha remarcat que “hi ha territoris del sud d’Europa que ho estan fent bé” i ha posat Catalunya com a exemple. L’entrevista l’ha feta des de Londres i en horari de màxima audiència a Europa el periodista econòmic Richard Quest, una de les estrelles de la cadena. El president també ha estat entrevistat per al canal de la CNN en espanyol, pel periodista Xabier Serbià. L'entrevista s'emetrà a les 20 hores de la costa Est dels Estats Units (2.00 hora catalana).
 
Preguntat sobre si les comunitats autònomes són les responsables del deute de l’Estat, el president de la Generalitat ho ha negat assenyalant que aquestes “suposen només el 13% del total del deute espanyol”.
 
Artur Mas també ha assegurat que l’Estat està prenent ara decisions per reconduir la situació que altres països, com Estats Units, el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica o Holanda ja van prendre fa tres o quatre anys. N'ha posat com a exemple la mesura d’injectar diners a la banca, que altres països van fer fa anys i Espanya ho fa ara, fet que ha qualificat com un “error”.
 
En acabar l’entrevista, el president Mas ha convidat Richard Quest a visitar Barcelona i Catalunya, “una ciutat i un país magnífics”.
 
 
 

1  

Imatges

President a la CNN

President a la CNN 326