Salut

Durant la revetlla de Sant Joan s'han produït 268 assistències sanitàries

query_builder   24 juny 2012 10:27

event_note Nota de premsa

Durant la revetlla de Sant Joan s'han produït 268 assistències sanitàries

En el decurs de la nit de la revetlla de Sant Joan, 268 persones han rebut assistència hospitalària i de CUAP a tot Catalunya, relacionades amb la revetlla. La majoria d'aquestes assistències han estat per cremades i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. De les 268 persones ateses, 192 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona, 21 als de Girona, 14 als centres de Lleida i 41 a les comarques de Tarragona.   
 
Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 146 cremades lleus, 27 de greus, 34 traumatismes i/o amputacions i 50 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 74 menors d’11 anys i 70  entre 11 i 17 anys.
 
El SEM han rebut 2.142 trucades entre les 20:00h del vespre del 23 de juny i les 7:00h del matí del 24
 
Durant les setmanes anteriors a la revetlla, el Departament de Salut ha donat suport a la campanya Revetlles amb precaució que impulsa i coordina la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, s’han projectat missatges preventius complementaris en molts dels centres sanitaris que disposen de pantalles de visualització instal·lades a vestíbuls i sales d’espera i a través del Canal Salut es donen consells preventius sobre alguns dels riscos que s’accentuen amb motiu de la revetlla, com els que suposa l’ús d’articles pirotècnics per part dels infants, la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, o l’elaboració i conservació inadequades de les coques farcides amb crema o nata.