Oficina del President

President Mas: "Si no tinguéssim un dèficit fiscal tan gran amb Espanya en dos o tres anys podríem liquidar totalment el deute"

query_builder   23 juny 2012 01:39

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si no tinguéssim un dèficit fiscal tan gran amb Espanya en dos o tres anys podríem liquidar totalment el deute"

 

  • El cap de l'Executiu ha estat entrevistat pel canal en espanyol de la CNN, després d'haver-ho estat en anglès en directe a tot el món
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una entrevista per al canal en espanyol de la cadena CNN que si Catalunya “no tingués un dèficit fiscal tan gran amb Espanya”, de 20.000 milions de dòlars anuals, “en dos o tres anys podríem liquidar totalment el nostre deute”, i que “hi ha països que necessitarien 15, 20 i 30 anys per equilibrar el seu endeutament”.
                              
El cap de l’Executiu ha estat entrevistat a Nova York per al canal en espanyol de la CNN pel periodista Xavier Serbià, després d’haver estat entrevistat en directe en anglès per a tot el món. L’entrevista per al canal en espanyol s’ha emès a les 20 hores de la costa Est dels Estats Units (2.00 hora catalana). En totes dues entrevistes, el president ha denunciat la “càrrega tremenda” que representa la diferència “entre els diners que transferim a Espanya i els que ens tornen”.
                                                                                                  
Artur Mas ha assegurat que aquest dèficit fiscal “és un llast per a les possibilitats de progrés del nostre país”. Ha recordat les paraules del ministre d’Exteriors alemany, que deia que “una manca de solidaritat podria fer que Europa fes fallida, però un excés de solidaritat també”. En aquest sentit, el president ha dit que “un excés de solidaritat de territoris com Catalunya ens pot portar a la fallida”.
 
Preguntat sobre la situació del sector financer, el president de la Generalitat ha explicat que “el principal problema que té Espanya al sector financer no ve de Catalunya, sinó de Madrid” amb l'operació de Bankia, “que és la que es menjarà un percentatge més gran de recursos públics”.
 
Pel que fa al sector financer a Catalunya, ha reconegut que “hi ha hagut problemes”, però ha afegit que “tenim entitats molt sanes financerament, com la Caixa o Banc Sabadell, amb centres de decisió a Catalunya, que estan invertint a Espanya i comprant d'altres entitats”.
 
El president Mas ha explicat que Catalunya, que “crea molta riquesa i és l'economia més productiva d'Espanya, i la més orientada a l'exterior”, també té dret que els seus ciutadans “se'n puguin beneficiar”. El cap del Govern ha admès que s’han pogut cometre errors, però ha demanat “no oblidar que el dèficit fiscal explica bona part de les coses que passen”. “Si motors com Catalunya no s'alimenten bé, amb recursos, al final qui en patirà les conseqüències serà el conjunt de l'economia espanyola”, ha reblat.