Delegació a Girona

La vicepresidenta Joana Ortega participa en la presentació del Centre 3D i Tecnologies Emergents de Girona

query_builder   20 juny 2012 15:10

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega participa en la presentació del Centre 3D i Tecnologies Emergents de Girona

Bloom, el Centre 3D i Tecnologies Emergents, promogut per l’Ajuntament de Girona i el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, situa la ciutat com a referent europeu en aquest sector. Durant la inauguració, Joana Ortega ha afirmat que és un exemple d’innovació que dóna ales al talent del país.
Bloom
La vicepresidenta del Govern, acompanyada de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha inaugurat el centre Bloom, a l’avantguarda de la tecnologia 3D i multimèdia, que té el doble objectiu de promoure i atreure talent i empreses, així com fer de Girona el referent europeu en estereoscòpia.
El centre està situat en l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic i és el nucli del Clúster TIC-MEDIA de Girona, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Girona i del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. Es tracta d’una clara aposta d’ambdues institucions per potenciar el creixement econòmic de la regió en un sector estratègic i de gran valor afegit, i que s’ha cofinançat amb fons Feder de la Unió Europea. Ha comptat amb un pressupost aproximat de dos milions d’euros.
En l’acte d’inauguració, també hi han participat la rectora de la Universitat de Girona, Anna M. Geli; el diputat d’Hisenda de la Diputació de Girona, Ramon Soler; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manel Camós, i el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús.
En el seu discurs, la vicepresidenta ha definit Bloom com un exemple d’innovació que “dóna ales al talent del país i converteix Girona en un referent europeu de la tecnologia 3D”. Així mateix, ha destacat la importància de la col·laboració pública i privada per tirar endavant el nou centre, que ha qualificat com a model del “múscul” que necessita el país per afrontar la crisi econòmica.
Bloom treballa sobre quatre línies d’acció: la infraestructura i els serveis, la difusió, la formació i la promoció. En aquest sentit, Bloom és un centre sense ànim de lucre que, amb el que ingressa per la seva activitat, cobreix les despeses de funcionament i reinverteix l’excedent en una renovació constant del seu material i equipaments, i es manté, així, a l’avantguarda de la tecnologia.