Servei Meteorològic de Catalunya

Onada de calor

query_builder   25 juny 2012 13:23

event_note Nota de premsa

Onada de calor

 
A causa de la persistència de les altes temperatures, entre dimarts i divendres es preveu un episodi d’onada de calor que afectarà tot Catalunya.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant els propers dies la Península Ibèrica estarà sota el radi d’acció d’una massa d’aire molt càlid que donarà lloc a un episodi d’onada de calor a Catalunya.
 
La temperatura seguirà pujant dimarts i dimecres i es mantindrà alta fins el cap de setmana, quan començarà a davallar a causa de l’arribada d’una pertorbació que desplaçarà la massa d’aire càlid cap a la Mediterrània. Així doncs, entre dimarts i divendres es podran superar els percentils 98 de les temperatures màximes de l’estiu (veure el següent mapa), és a dir, les temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d’una sèrie de 30 anys.
Mapa P98
Tot i que es preveu que aquests valors es superin amb més probabilitat a l’interior de Catalunya, entre dijous i divendres també es podran sobrepassar a punts del litoral i del Prelitoral.
 
Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de temperatura màxima extrema per dimarts, i un preavís d’onada de calor pel període comprès entre dimarts i divendres.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat
 
Servei Meteorològic de Catalunya

2  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 77

Mapa P98

Mapa P98
PNG | 446