Delegació a Barcelona

Generalitat de Catalunya

El delegat visita Torrelavit i Olèrdola, a l'Alt Penedès

query_builder   25 juny 2012 18:13

event_note Nota de premsa

El delegat visita Torrelavit i Olèrdola, a l'Alt Penedès

El delegat del Govern, Salvador Jorba, ha viatjat aquest matí per l’Alt Penedès i ha visitat els municipis de Torrelavit i Olèrdola, on s’ha reunit amb els respectius alcaldes. Ha manifestat i ha compartit per twitter que “quan fas territori t’adones de la importància dels municipis petits i mitjans. La qualitat de vida i l’atenció a les persones és única.”
Generalitat de Catalunya
Amb l'alcalde de Torrelavit, Ramon Riera
 
 
A Torrelavit s’ha entrevistat amb l’alcalde, Ramon Riera, que presumeix d’una economia municipal sanejada i un pressupost amb només un 9 per cent d’endeutament. Disposen d’equipaments que satisfan les necessitats de la població. Per exemple, la llar d’infants municipal acull fins i tot els infants d’altres llocs de la comarca. A més gestionen un servei propi d’aigua potable, però li preocupa que una averia pogués impedir el subministrament i l’ha traslladat al delegat la viabilitat d’una  connexió amb la xarxa d’aigües Ter-Llobregat.
 
També en l’àmbit de les infraestructures han finalitzat les obres d’arranjament de l’entorn fluvial del riu Bitlles, dins el projecte de recuperació del casc antic de Terrassola i la connexió per a vianants amb un antic ‘camí dels molins de paper’. L’Ajuntament va participar al programa Viure al Poble, del Departament de Governació, aconseguint una subvenció de 548.000 euros dels fons FEDER del pressupost de 956.000. Les obres, que han permès la recuperació d’aquest corredor ecològic, inclouen l’ordenació i ampliació del carrer Major en el tram que discorre per sobre del riu i s’espera que contribueixin al potenciament turístic de la zona.
 
L’alcalde ha sol·licitat al president de la Generalitat la inauguració d’aquestes obres, així com del nou Centre de Dia Rural, un equipament per a la gent gran que a hores d’ara només està pendent del mobiliari.
Info
 
A Olèrdola, el delegat ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Josep Tort, que li ha demanat el suport de la Generalitat a projectes municipals en marxa, com ara dotar de coberta la pista esportiva i de fibra òptica el municipi, que disposa de quatre pobles històrics: Moja, que és el principal nucli de població, Sant Miquel d’Olèrdola, que és bressol històric de la comarca (té importants vestigis ibers i romans), Sant Pere Molanta, que acull el polígon industrial , i Viladellops, a més d’altres nuclis d’urbanitzacions recents, com són Daltmar i Can Trabal, i altres barriades i força masies disperses.
 
L’alcalde també ha explicat al delegat que volen ampliar l’escola vella i, d’altra banda, que han de resoldre un problema d’avingudes d’aigua al polígon industrial de Sant Pere Molanta.

1  

Imatges

Amb l'alcalde d'Olèrdola, Josep Tort

Amb l'alcalde d'Olèrdola, Josep Tort 20